Beautiful Dead – Jonas

Jeg har mange gange kigget på denne bog og overvejet at læse den, og da jeg så fandt den på tilbud for en måneds tid siden, fik jeg endelig gjort noget ved sagen. ‘Beautiful Dead – Jonas’ af Eden Maguire er den første bog i en serie på fire, der foregår i byen Ellerton, hvor fire unge mennesker er døde inden for blot et år.

En af dem, Phoenix, efterlader sig kæresten Darina, der er dybt fortvivlet over hans død, og det er hende, læseren følger. Hun længes efter ham, og hun kan næsten ikke tro sine egne øjne, da hun atter får mulighed for at se ham. Phoenix er blevet en af De Smukke Engle – meget smukke væsener, der er sendt tilbage for at opklare de mystiske omstændigheder ved sin egen død, hvis ikke vedkommende vil ende for altid i limbo. Darina er den eneste, der kender til deres eksistens. De fire unge mennesker, der alle var døde i løbet af det sidste år, er blandt De Smukke Engle, og det er Jonas’ død, der er omdrejningspunktet i den første bog i serien.

Jeg må desværre indrømme, at jeg ikke var så imponeret over bogen. Personkarakteristikken var flad, og jeg følte mig hverken berørt af dem eller deres skæbner. Ideen med De Smukke Engle er ganske fin, men jeg følte mig ikke overbevist om, at de vitterlig var så smukke og fantastiske, ligesom kærlighedsforholdet mellem Darina og Phoenix heller ikke virkede overbevisende. Jeg har dog en mistanke om, at bogen vil være bedre på engelsk, for på dansk var sproget alt for simpelt til, at den for alvor fængede mig.

2 tanker om "Beautiful Dead – Jonas"

  1. Ej, hvor træls for dig. Så skal du til at 'starte forfra' igen. :O Men det er jo det der sker, når man hele tiden får nye bøger. :/

    Jeg glæder mig også til de oplevelser. ;D

    Jeg kan roligt sige dig, at de to andre Beautiful Dead-bøger er lige sådan. Jeg har endnu ikke læst den sidste, men det skal jeg snart. Så er jeg færdig med den serie og skal aldrig mere bekymre mig om den.

  2. Altair – jeps. Men det er nu også rart med lidt nyt til hylderne 😉

    Argh, ja så tror jeg hellere, jeg vil springe resten over. Det er ikke lige en serie, som er en must read for mig, og jeg har en del andre spændende bøger liggende på natbordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *