Fables Book 4

Så er det atter tid til at læse Fables – nærmere bestemt ‘Fables Book 4’, som jeg er kommet til. Jeg har tidligere anmeldt ‘Fables Book 1’, ‘Fables Book 2’ samt ‘Fables Book 3’.

Jeg vil vanen tro ikke komme så meget ind på handlingen, da det vil afsløre for meget i forhold til de foregående, men jeg vil selvfølgelig beskrive, hvad der var godt og skidt ved denne bog.

Den første historie skilte sig meget ud i forhold til de øvrige historier i bogen – desværre primært negativt. Jeg kunne ikke lide tegnestilen, og historien passede ikke rigtig ind i Fables-verdenen… eller i hvert fald i mit billede af, hvordan Fables-verdenen er. Ideen var som sådan ikke dårlig – men den fungerede bare ikke for mig. Heldigvis ændrede det sig med de øvrige historier, hvor plottet var ganske interessant, og tegnestilen mere lig den, der var i de foregående bøger.

Det er ikke fordi, jeg er modstander af eksperimenter og fortolkning, så længe jeg synes, de passer ind i den verden og den stil, som kendetegner den enkelte serie. Sådan er det også med Fables, så da der kom et ret interessant 1001 nats-fortolkning, var jeg alt i alt ganske tilfreds. Det var ikke alle historierne, hvor tegnestilen var lige velvalgt, men det var interessant at se, hvordan de enkelte historier var fortolket og illustrereret. Modigt og spændende valg.

Igen viste Fables-serien, at det er en serie, hvor der er plads til fortolkning og leg, og hvor grundhistorien ikke altid er lige let at forudsige. Jeg har lige købt den femte bog – da jeg fik et gavekort fra Saxo – så jeg glæder mig til at læse videre i serien inden længe.

En tanke om "Fables Book 4"

  1. Pingback: August var… | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *