Grave Peril

Jeg er temmelig glad for Dresden files-serien af Jim Butcher, hvilket mine anmeldelser af ‘Storm Front’ og ‘Full Moon’ da også viser med al tydelighed. Da vi var i New York, skulle jeg naturligvis også have en Dresden files-bog med hjem, og den gik jeg straks i gang med på hjemturen!

I tredje bog i serien, ‘Grave Peril’, er troldmanden Harry Dresden atter på banen i rollen som efterforsker og evigt centrum for alskens problemer. Harry er denne gang på spøgelsesjagt med sin gode ven, Michael, men undervejs støder de også på Harrys gudmoder, feen Leanansidhe, som har helt særlige planer for Harry. Han undgår dog atter at falde i hendes kløer, og senere får han også vigtigere ting at tage sig til, for det lader til, at vampyrerne har gang i ting, som Harry bliver nødt til at sætte en stopper for. At det så involverer hæsblæsende, actionramte nærdødsoplevelser – jamen det er da vel en del af jobbet som troldmand?

‘Grave Peril’ holder stilen fra de foregående bøger, men forfatteren har denne gang tilføjet Michael, og samspillet mellem de to venner fungerer rigtig fint. Selvom Harry på mange måder er den klassiske og lidt sølle noir-detektiv, så klæder det fortællingen, at han også samarbejder med andre i en række sager, og det får også flere af hans positive sider frem.

På en måde er denne bog også lidt mere voksen – eller i hvert fald lidt mere alvorlig – i forhold til de to foregående. Der er flere elementer, som har mere dybde, og fokus er ikke hele tiden på tempo og action. Hvad det præcis er, som jeg hentyder til, vil jeg ikke røbe her, da det afslører for meget af handlingen, men er du til action og humor i en fantasy-noir-setting, så læs første bog i denne serie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *