Moving Pictures

moving pictures I sidste uge mente jeg, at det var på tide med endnu et besøg i Discworld, så jeg hev ‘Moving Pictures’ ned fra boghylden. Discworld-serien er som bekendt skrevet af Terry Pratchett og er en af de skøreste og hyggeligste fantasy-verdener, der nogensinde er skabt.

I ‘Moving Pictures’ har alkymisterne opfundet film-mediet, og derfor strømmer mange til Holy Wood, hvor filmene bliver produceret. Victor er blandt de håbefulde, der slipper gennem nåleøjet og får mulighed for at få en rolle, og snart bliver han og medskuespilleren Ginger berømte – meget berømte. Det skyldes til dels en talende hund, og dels en række andre lidt snørklede omstændigheder. Alt synes godt, indtil det viser sig, at filmproduktionen har en vis uhensigtsmæssig… virkning… på virkeligheden! Men så er det jo godt, at der er masser af handlekraftige og lynende intelligente personer i Discworld-verdenen… *host host*

Dette er en af de mere simple Discworld-historier. Det er en rimelig straight forward fortælling uden så mange svinkeærinder, og selvom historien til tider kan virke lige lovlig enkel, så klæder det samtidig bogen, at der ikke er for mange sære sidehistorier.

Det er adskillelige scener undervejs, der er parodier på filmklassikere såsom ‘Borte med blæsten’ og ‘King Kong’, og selvom det kan virke som et billigt trick, så fik det mig også til at grine flere gange.

‘Moving Pictures’ har selvfølgelig flere af de sædvanlige bipersoner med (blandt andet bibliotekaren), men jeg savnede dog Døden, som kun optrådte meget kort i bogen. Han er nemlig min absolutte favorit. Men ok – jeg må leve med (!), at han ikke kan være med hele tiden… så ville der jo heller ikke være mange personer tilbage i Discworld 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *