2020 læseudfordringer

pixabay.com

… ok ok, 2020 udfordringer er måske lige i overkanten, men jeg har da gjort mig nogle tanker om hvilke læsemål, jeg vil have i år.

Dengang i 2013…
Jeg oprettede en Goodreads-profil tilbage i foråret 2013 og har i årenes løb tilføjet bøger til to-read-listen. Heldigvis har jeg fået læst en del af disse bøger, men der er stadig ret mange bøger, jeg tilføjede tilbage i 2013 og 2014, som jeg endnu ikke har læst. Nu er det tid til at rydde ud i dem, så jeg har besluttet, at jeg skal læse de 20 første på listen. Hvis jeg ikke har læst dem inden årets udgang, så skal jeg slette dem fra listen! Der er dog ét problem… og det er, at en del af de ældste bøger på min to-read-liste hver især selvfølgelig er første bog i en (længere) fantasy-serie, så det kan være, at et af mine 2021-læsemål skal være at færdiggøre en masse serier…!

The future is out there…?
Jeg genindfører tema-læsning, dog kun én bog om måneden. I 2020 står i fremtidens navn (håber jeg da), så her skal jeg læse mindst én scifi-bog om måneden.

Comic, graphic novel – you name it!
I 2020 skal jeg læse flere tegneserier – mindst to om måneden. Det tror jeg bliver rigtig hyggeligt og samtidig en god mulighed for at støde på nye, spændende serier og dygtige tegnere.

Same procedure as last year
Nåja, og så den sædvanlige – jeg skal læse mindst 150 bøger. Det burde virkelig ikke blive et problem, når nu jeg også skal læse flere tegneserier. Måske jeg faktisk burde sætte antallet af bøger op. Det kan jeg eventuelt overveje senere i år.

11 thoughts on “2020 læseudfordringer

 1. Det lyder som nogle gode og varierede læseudfordringer. Og virkelig god idé at få ryddet ud i GoodreadsTBR’en. Jeg glæder mig til at læse, hvordan det kommer til at gå.

  • Mange tak! Ja, det er rart at få ryddet lidt op der – og forhåbentlig fører det til endnu flere gode læseoplevelser. Pt. er jeg i gang med en af de 20 bøger, jeg skal have læst, og jeg er heldigvis meget positivt overrasket 🙂

 2. Hvor dit billede med bamserne bare sødt! Åh, ulæste bøger kender jeg alt for godt 🙈 Min Goodreads TBR trænger vist også til en stor-oprydning, men det må måske blive til næste år. Temalæsning er en rigtig god ide! Held og lykke med det og læsningen af tegneserier og granich Nobels her i 2020 🙂

  • Mange tak! Jeg har – med stor fornøjelse – haft temalæsning før, og en af de gode ting ved scifi-genren er, at en del klassikere faktisk ikke er specielt lange (i modsætning til de mange fantasyserier, jeg også læser! 😀 ).

 3. Vil det sige, at du ikke tager nye bøger ind til anmeldelse, da du først skal have udtømt din ‘ToDo’ liste???
  Jeg udkommer med min debut roman, den 10. februar, og tænkte ellers, at det måske kunne være noget du ville læse og anmelde?
  Du kan læse om bogen her:
  http://www.Pistolprinsen.dk/Frelse/
  Skriv en mail til mig, hvis det alligevel skulle have din interesse 🙂

  • Jeg holder pt. en pause fra anmelderbøger, da jeg selv har en række bøger på hylden, jeg gerne vil læse 🙂

 4. Pingback: Hvad skete der i marts? | Den Lille Bogblog

 5. Pingback: Bliver ferielæsningen anderledes i år? | Den Lille Bogblog

 6. Pingback: Hvad skete der i juni? | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *