A Dance with Dragons

Denne bog – som i dette tilfælde er delt op i to bøger – er femte bog i George R. R. Martins serie ‘A Song of Ice and Fire’ – eller bedre kendt som ‘Game of Thrones’-serien. Anmeldelserne af de foregående bøger kan du finde her:
‘A Game of Thrones’
‘A Clash of Kings’
‘A Storm of Swords’
‘A Feast for Crows’

Jeg havde egentlig lovet mig selv, at jeg først ville læse ‘A Dance with Dragons’, når udgivelsesdatoen for den 6. bog var blevet offentliggjort, men da det endnu ikke er sket (suk), og tvseriens 5. sæson går i gang om tre uger, så kunne jeg ikke trække den længere.

Vanen tro kommer der ikke noget resumé her, da det vil afsløre for meget af handlingen i de foregående bøger.

‘A Dance with Dragons’ er desværre seriens hidtil dårligste bog. Den første halvdel tog mig rimelig lang tid at komme igennem. Den var træg, handlingen stod i stampe, og så hjalp det selvfølgelig heller ikke, at mange af dem, jeg nyder at følge, ikke var med.

Anden halvdel var bedre – men ikke nok. Tempoet var noget ujævnt, og det var langt fra alle de nye personer, der blev introduceret, som virkede interessante. Jeg blev også lidt træt af forfatterens forkærlighed for at lave cliffhanger-scener, hvor en af hovedpersonerne måske/måske ikke dør. Det blev lige lovlig Dan Brown-agtigt (og det er ikke et kompliment i dette tilfælde).

Den overordnede historie bevægede sig lidt – overraskende lidt – i denne bog, og det er synd, for det er lige før, at man ikke behøver at læse denne bog for at gå direkte til den 6. bog (når den engang udkommer). Selvfølgelig var der enkelte af personerne, som udviklede sig undervejs, men slet ikke lige så drastisk som i de foregående, og selvom flere af dem også oplevede nogle interessante ting, så var der ikke særlig mange af dem, der var skelsættende for den samlede fortælling.

Alt i alt – udmærket underholdning, men til tider også lidt af en kamp at komme igennem. Og kan næste bog så snart blive udgivet, tak!

2 thoughts on “A Dance with Dragons

  1. Jeg kender virkelig mange, der er faldet fra serien ved denne bog. Flere siger, at den er ulideligt tung, og jeg kan egentligt godt sætte sig ind i, at man føler sig lidt 'snydt', hvis bogen ikke behandler de hovedpersoner, man læser bogen for at følge.

    Jeg sidder stadig fast ved 2'eren dog. Vil gerne læse videre, men kan ikke rigtig finde engagementet til det hele.

  2. Altså som i, at de ikke har planer om at læse 6'eren, når den (forhåbentlig) udkommer?

    Ser du egentlig tvserien? Ellers kan jeg anbefale den – den giver måske en hurtigere introduktion til personerne/verdenen, som gør det lettere at læse bøgerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *