A Monster Calls

Dette var muligvis den bog, jeg glædede mig mest til at læse under Dewey’s Read-A-Thon. Jeg har hørt så meget godt om ‘A Monster Calls’ af Patrick Ness, så mine forventninger var skyhøje.

Bogen handler om drengen Conor, der lider af mareridt. Siden hans mor blev syg, bliver han næsten hver nat hjemsøgt af onde drømme, og flere af dem er ret virkelighedstro. Så virkelighedstro, at han faktisk finder friske bær på sit værelsesgulv efter en nat, hvor et træmonster opsøger ham. Monstret fortæller Conor historier, men det vil også have noget af ham. Noget, han har svært ved at give.

Det er næsten synd at røbe mere af handlingen – også selvom jeg havde gættet en del af den, inden jeg startede på bogen. Alligevel blev det en meget stærk og rørende læseoplevelse, for det er en  smuk fortælling om en dreng, der elsker og er bange for at miste. Barnets stærke kærlighed og moderens omsorg gør denne bog til en af de største kærlighedserklæringer, jeg længe har læst. Selv når jeg skriver disse ord, bliver jeg rørt, for historien er så simpel og alligevel så essentiel.

Jeg læste den illustrerede udgave af bogen, og det vil jeg varmt anbefale. Tegningerne er meget stemningsfulde, og de dystre illustrationer supplerer teksten på bedste vis.

Bogen er som sagt skrevet af Patrick Ness, men det var faktisk en anden forfatter – Siobhan Dowd – der fik ideen til historien. Hun døde dog af kræft, inden hun kunne nå at skrive bogen, og derfor spurgte forlaget, om Patrick Ness ville skrive bogen ud fra Siobhans ideer. Patrick Ness arbejdede videre med ideerne, og resultatet blev som sagt denne fantastiske, rørende bog.

Jeg vil ikke gå mere i detaljer mht. bogen, for jeg synes, at den skal læses uden alt for megen baggrundsviden. Vær dog forberedt på, at det er en bog, hvor man let fælder en tåre… eller ti… undervejs.

14 thoughts on “A Monster Calls

  1. Umiddelbart tror jeg ikke, at det er noget for mig. Men jeg kan simpelthen ikke undlade at kommentere på billedet! Det er cool og ret scary med det mørke og katten der næsten ligner, at den ligger på spring 🙂 Cool 😀

  2. Ja, forsiden kan godt snyde. Da jeg første gang stødte på bogen, troede jeg også, at det var en helt anden genre, men jeg havde heldigvis hørt om lidt af handlingen inden, så jeg ikke blev alt for forvirret, da jeg gik i gang med den 🙂

  3. Åh, den er så fantastisk! Jeg bliver lige dele ked og glad hver gang jeg ser på den på min hylde 🙂

    Den kan noget helt specielt, som jeg sjældent har oplevet i andre bøger, nemlig at være rørende og rammende og behandle et meget tungt emne uden at tale ned til læseren eller på nogen måde gøre fortællingen for “sødsuppe”. Det er så fint, og den vil være evigt elsket!

  4. Pingback: Vind en fantastisk bog | Den Lille Bogblog

  5. Pingback: Fødselsdagsbøger og bogindkøb | Den Lille Bogblog

  6. Pingback: More Than This | Den Lille Bogblog

  7. Pingback: Release | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *