Året der gik – 2018

Årets sidste dag er oprunden, og det er nu tid til at kigge tilbage på et år, der bød på mange gode læseoplevelser – jeg tror faktisk ikke, at jeg før har uddelt så mange femstjernede ratings på Goodreads før. Det betød heldigvis også, at min gennemsnitsrating gik 0.1 op i år, da jeg samtidig også er blevet bedre til at droppe kedelige bøger i stedet for partout at ville læse dem til ende.

I starten af året valgte jeg en række bogudfordringer, og hvordan gik det så med dem?

Goodreadsmål: 150 læste bøger
Igen i år nåede jeg at læse over 150 bøger, selvom jeg læste færre bøger, end jeg havde forventet. Jeg nåede op på 160 læste bøger, og det lavere antal læste bøger (sammenlignet med de foregående år) skyldtes dels, at jeg havde svært ved at finde spændende lydbøger, og dels at jeg havde en periode, hvor jeg ganske enkelt læste færre fysiske bøger.

Kvartalstemaer
Jeg gentog succesen med kvartalstemaer igen i år. I de fire kvartalstemaer fik jeg læst:

Første kvartal: Fantasy – 21 læste bøger
Andet kvartal: Asien – 13 læste bøger
Tredje kvartal: Scifi – 17 læste bøger
Fjerde kvartal: Horror – 20 læste bøger

Jeg er ikke overrasket over, at jeg fik læst mange fantasybøger men ikke så mange bøger med asiatisk tema. Min to-read-liste svømmer over af fantasybøger, men der er ikke mange bøger fra Asien/med asiatisk tema, så her skulle jeg researche en del, inden jeg udvalgte bøgerne. Til gengæld er jeg overrasket over, at jeg fik læst så meget horror, men nu jeg tænker over det, så var mange af dem lydbøger eller korte novellesamlinger, som jeg lånte som e-bøger, og derfor var det let at få slugt mange af dem i årets sidste tre måneder.

Læs en bog fra de første sider på to-read-listen på Goodreads
Tredje og sidste bogudfordring var, at jeg hver måned skulle læse en bog fra en af de fem første sider på min to-read-liste på Goodreads. Det var en glimrende anledning til at få ryddet lidt ud på listen. De fleste af bøgerne blev efterfølgende anmeldt, og anmeldelserne finder du herunder.

Januar: The Lies of Locke Lamora
Februar: Nerilka’s Story
Marts: The Way of Kings
April: As the Heart Bone Break
Maj: Women of the Silk
Juni: Dreams of Joy
Juli: The Dog Stars
August: The Windup Girl
September: The Ship who Sang
Oktober: I am Legend
November: Foundation
December: The First Days

Og apropos Goodreads så tjek også mit år på Goodreads.

I morgen afslører jeg bogfordringerne for 2019. Indtil da vil jeg blot ønske dig et godt nytår. Jeg håber, at du har haft en godt læseår, og at dit 2019 bliver et skønt år med masser af gode oplevelser – især med bøger!

2 thoughts on “Året der gik – 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *