Agern

Jeg læser sjældent poesi, men for nylig lånte jeg denne lille samling med hjem fra biblioteket, for der var et eller andet dragende ved titlen – og selvfølgelig også forfatteren.

‘Agern’ er skrevet af Yoko Ono og er en samling af små øvelser eller råd, som skal få læseren til at reflektere over livet og gå nye veje. Øvelserne er suppleret af en lang række små sort-hvide priktegninger.

Der er noget utrolig banalt og samtidig charmerende over de enkle øvelser. Hvor nogle virker oprigtige og nærværende, er andre så naive og selvfølgelige, at det nærmest er provokerende. Det er helt sikkert en poesisamling, der deler vandene, men det gør forfatteren jo i forvejen, så det kan vel næppe overraske.

Jeg havde det ret blandet med ‘Agern’. Der var tidspunkter, hvor jeg smilede og elskede de ideer, som forfatteren havde, mens jeg andre gange blev lidt irriteret over, hvor simple instruktionerne var – kom hun ikke lige lovlig let omkring det? Der er helt sikkert dele af bogen, der nok vil være for flippet og 70’er-agtigt for mange, men der er også tankevækkende små øvelser, som bestemt kunne være interessante at prøve.

Det er en fin lille bog, som bør læses i små bidder – måske 3-5 øvelser om dagen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *