Alkymisten

Jeg er godt i gang med at tygge læse mig igennem den liste af bøger, som jeg har sat mig for at læse i år. For nylig nåede jeg til ‘Alkymisten’, som er skrevet af Paulo Coelho.

Bogen handler om den andalusiske fårehyrde, Santiago, som drømmer om at finde en af verdens rigeste skatte. Han rejser derfor fra Spanien og videre til Egypten, hvor han møder Alkymisten, og det bliver et møde, som Santiago ikke glemmer.

Det er en kort bog på 172 sider, men historien indeholder alligevel megen visdom og tankevækkende betragtninger. Jeg har læst flere kritiske kommentarer om bogen, hvor folk har ment, at historien var lige lovlig letkøbt og lommefilosofisk, og selvom jeg ikke helt vil afvise det, så var det alligevel en positiv oplevelse.

Det er en bog, som du skal have tid til, og som du kan nyde i fred og ro. Ikke fordi den er specielt kompliceret, men fordi det er en historie, der gerne må trænge sig ind i hjertet og sætte sig fast. Det er muligvis banal livsfilosofi, som bogen rummer, men det skader nu ikke at få det gentaget ind imellem.

Derfor: kan du lide bøger som ‘Den lille prins’, så bør du overveje at læse denne bog. Her kommer du med på en rejse, der byder på alt, hvad hjertet begærer af håb, drømme, kærlighed og tro.

4 thoughts on “Alkymisten

  1. Hehe, jeg blev helt blød i knæene da jeg så denne bog… Min mand måtte næsten lægge mig i spændetræje for at jeg ikke straks kastede mig ind på amazon og bestilte den… Jeg MÅ BARE EJE DEN!!!

  2. Den lille prins? Virkelig? Ååååh hvor spændende!! Den glæder jeg mig til at læse! Altså Alkymisten..

    Det lyder lidt ærgerligt med resten af bøgerne i Holsts serie. Jeg håber alligevel jeg selv vil være vild med dem 🙂

  3. Irene – rolig rolig, den er ikke magen til Den lille prins (som er fantastisk), men kan du lide den stil, vil du muligvis også synes om denne bog 🙂

    Holst-bøgerne er skam udmærkede, men også rimelig forskellige. Selv kunne jeg som sagt bedst lide den første i serien 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *