Anglicismo

Jeg læser sjældent digte. For mig er digte små smagfulde tekststykker, som er underfundige, ærlige og sårbare stykker af menneskets sjæl, og som helst skal røre mig eller få mig til at fundere over livet. Desværre er det ikke særlig tit, at jeg støder på digte, der har den virkning på mig, så da jeg blev kontaktet af Michael Juhl Svendsen for at høre, om jeg havde lyst til at anmelde digtsamlingen ‘Anglicismo’, tøvede jeg først. Efter et kort kig på hans hjemmeside – og dermed også et par af hans digte – blev jeg dog så nysgerrig, at jeg kastede mig ud i det.

Digtene handler om håb, kærlighed, tosomhed, længsel, søgen, identitet, nysgerrighed og evnen til at give og at elske. Mange af digtene er bygget op omkring en jeg-fortæller, og de bliver derfor meget personlige og nærværende.

Der var flere af digtene, som jeg straks faldt for og som blev ved med at lege videre i mine tanker, mens andre digte ikke sagde mig noget. Det er der som sådan ikke noget overraskende i, men jeg var til gengæld selv lidt overrasket over, at mange af digtene om kærligheden baseret på tosomhed ikke rigtig fængede hos mig, mens digte såsom Stripperen (et kærlighedsdigt til København) og S-togs-konversation fik mig til at smile og lade tankerne fare.

Mange af digtene er meget direkte og ligetil – måske ligefrem lidt for ligetil, for jeg kan godt lide, når digte er lidt mere snørklede og tvinger læseren til at tænke og fortolke. Men samtidig er det også rart, at de ikke er så abstrakte, at man føler, at de kun er skrevet med analysehungrende gymnasielærere for øje.

Det er en udmærket digtsamling, som jeg gerne finder frem fra hylden igen på et senere tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *