Årets bogudfordring

I år har jeg valgt at gå med på Irene’s bogudfordring, hvor du vælger 20 bøger, som du gerne vil nå at læse i 2012. Jeg har efterhånden samlet mig en god stak bøger, som jeg længe har ønsket at læse, og så har jeg selvfølgelig en alenlang liste over bøger, som ser spændende ud. Det var derfor ikke svært at finde frem til 20 bøger, som jeg vil læse i år.

Guillermo Del Toro og Chuck Hogan: Blod
Bogen blev lanceret som en barsk og brutal nyfortolkning af vampyrhistorierne, og det er lige mig! Ikke noget med nuttede, blodfattige (!) vampyrer – we want the real deal! Desværre har jeg hørt, at toeren i denne serie ikke skulle være så fantastisk, men den første, ‘Blod’, fik ret god omtale, da den kom frem. 

Jacqueline Carey: Kushiel’s Dart
Det her er en af de bøger, hvor det er lidt pinligt for mig at indrømme, at jeg ikke har læst den endnu. Det er nemlig halvanden år siden, jeg fik den anbefalet og nok et år siden, jeg købte bogen. Nu skal det være!

George R R Martin: Game of Thrones
Nu har jeg haft de to første bøger i Martins serie stående i knapt fire år (for i de kredse, jeg kommer, har denne fantasyserie været en klassiker i mange år), og jeg har kun hørt godt om serien. Desværre frister 1000 tætskrevne sider på engelsk ikke så meget, så jeg har flere gange tænkt på at læse den i en ferie. Nu ender det nok med, at jeg ser første sæson af tv-serien, inden jeg kaster mig over første bog – men den skal jeg så også læse i år!

Thomas E. Sniegoski: Englen
Bogen fik desværre lidt lunken modtagelse hos flere andre bloggere, men jeg har besluttet mig for at give den en chance, for jeg kan godt lide oplægget.

Natascha Kampusch: 3096 dage
Der er nok de færreste, der har glemt historien om Kampuschs liv i kælderen hos sin bortfører. Det er en historie, der skræmmer og fascinerer på samme tid, og jeg ser frem til at læse hendes egne betragtninger om det liv, hun levede i kælderen.

Clara Kramer: Claras krig
Det er en Claras personlige historie om kampen for at overleve holocaust i et beskyttelsesrum under 2. Verdenskrig, og da jeg læste om bogen, besluttede jeg straks, at den skulle jeg læse. At den samtidig har fået en række ganske gode anmeldelser gør heller ikke noget.

Anne Rice: En vampyrs bekendelser
Jeg læste starten af bogen dengang, hvor filmatiseringen lige var udkommet, men der gik jeg i stå, og så kom jeg aldrig videre. Nu får bogen en chance til.

J. R. R. Tolkien: Hobbitten
Det er den eneste bog på listen, jeg har læst før, men det er efterhånden så mange år siden, at jeg mener, det er en god idé at få den genopfrisket, inden filmatiseringen kommer til december 2012.

John Steinbeck: Vredens druer
Denne nobelprismodtager har stået for flere af litteraturens klassikere, og sidste år læste jeg da også ‘Mus og mænd’. I år vil jeg prøve en bog mere fra forfatteren.

Giovanni Boccaccio: Dekameron
Dette var en af de bøger, jeg overvejede at læse sidste år, da jeg havde klassiker-tema, og jeg er ret spændt på, hvordan læseoplevelsen bliver, for den er lidt uden for den type bøger, jeg normalt finder på at læse.

Ernest Hemingway: Den gamle mand og havet
Her er det en af de helt store klassikere, jeg skal læse. Jeg tror faktisk ikke, jeg har læst noget af Hemingway før, så jeg ved ikke så meget om, hvad jeg kan forvente.

Brent Weeks: The Way of the Shadow
En række andre bogbloggere anbefalede på det kraftigste denne bog sidste år, så den har stået på min liste et stykke tid, og nu skal det være. Hvis jeg kan lide bogen, kan jeg glæde mig over, at der allerede er udgivet flere bøger i serien.

Jim Butcher: Storm Front
Jeg læste et sted, at serien er en blanding af krimi og sort magi, og det fangede straks min opmærksomhed! Det skulle være ganske underholdende læsning, og det skal der bestemt også være plads til.

Paul Auster: Leviathan
Denne forfatter har jeg fået anbefalet flere gange, og nu går det ikke længere – nu bliver jeg nødt til at give ham en chance!

Stephen King: Under kuplen
Jeg var virkelig stor King-fan, da jeg var yngre, hvor jeg læste størstedelen af hans bøger. De sidste år 10 år er det dog ret begrænset, hvad jeg har læst fra hans hånd – blandt andet fordi han havde en periode, hvor hans bøger blev lige lovlig socialrealistiske, og det faldt ikke i min smag. Men nu vil jeg opdateres, og derfor skal jeg læse mindst én nyere King-bog i 2012, og denne her ser interessant ud.

Ken Follett: Uendelige verden
Det er også en bog, der har stået på min bogreol i flere år. Forgængeren, ‘Jordens søjler’, gled let ned, da jeg læste den for nogle år siden, og nu er det på tide, at jeg får læst denne bog.

Lone Frank: Mit smukke genom
Jeg var dybt fascineret, da jeg første gang læste om denne bog, der tager læseren med på en rejse i den genetiske videnskab. Jeg håber på, at det er en bog, der sætter tankerne i gang og gerne stiller spørgsmålstegn ved det praktiske og etiske ved den genetiske videnskab.

Peter Øvig Knudsen: Hippie 1
En af de mest omtalte fagbøger i 2011, og da jeg også synes, at bogudfordringen kan rumme fagbøger, så kommer denne med. Emnet er ungdomsoprøret, og det er ret lang tid siden, jeg sidst har læst faglitteratur om denne periode, så må det være på tide at få genopfrisket min viden om emnet.

Anders-Peter Mathiasen, Jeppe Facius: Fra Edderkoppen til Makrellen
Nu jeg var i gang med at kigge på faglitteratur, så faldt jeg over denne fagbog, som handler om den danske underverden gennem 60 år. Det er en lidt anderledes vinkel end de hundredvis af 2. Verdenskrigs-bøger, som jeg ellers stødte på, så denne bog måtte på min liste.

Naomi Klein: No Logo
Denne bog har jeg haft stående i… så mange år, at det er pinligt at tænke over… så det er ikke et øjeblik for tidligt at læse den! Og selvom den måske er lidt bedaget, så er jeg sikker på, at Kleins betragtninger om reklamens magt stadig er interessante.

27 thoughts on “Årets bogudfordring

 1. Ej, hvor lyder det til at være en god udfordring. Den springer jeg dælme med på.. en af de næste dage.

  Og mange af bøgerne du har udtænkt dig lyder helt vildt spændende.

  Jeg har også haft Claras Krig på min ToRead liste i ages!

 2. Sjov udfordring. Jeg ville nok være nødt til at sætte mig et mindre mål, da jeg jo har så mange jern i ilden at jeg næppe når 20. Jeg beundrer dig for din brede smag. Jeg selv er jo HÅBLØS ensporet – læser næsten kun krimier. Men jeg morede mig over, at vi er helt ens hvad angår Steven King. Jeg læste stort set også alle hans bøger for 15 år siden, men gik derefter i stå. Havde på et tidspunkt ALLE hans bøger. De fleste af dem endda på engelsk. Men siden har jeg ikke fulgt med, da de efter min smag blev FOR mærkelige. Glæder mig til at høre hvad du synes om dem nu. Jeg er også imponeret over din trang til vampyrhistorier. Umiddelbart tænker jeg at de lyder trælse – jeg er slet ikke til “det over naturlige”, men måske kan du omvende mig ved at anbefale en for en skeptiker? Knus fra krimi-bogormen

 3. Dittemusen – ja, jeg kunne – som det ses – heller ikke nære mig! Først tænkte jeg, at det ville være 'for let' at finde 20 bøger, men så slog det mig, at det ville være en oplagt metode til netop at få læst de bøger, som jeg lææææænge har ønsket at læse! Og så var samtidig også plads til et par 'skæve' forslag 🙂

 4. Camilla – hehe, til gengæld er det sjældent, jeg læser krimier, men jeg har lige hørt en udmærket krimi som lydbog – den blogger jeg snart om.

  Det med King havde jeg ikke gættet, men fedt at høre!

  Mht. vampyrer så synes jeg stadig, at 'Dracula' er øverst på tronen, men skal du starte i den 'blidere ende', så vil jeg foreslå 'Historikeren' af Elizabeth Kostova. Det er nærmest en historisk inspireret krimi med vampyrer som omdrejningspunkt, og den kan sagtens læses, selvom du ikke er vampyrfan. Bogen er dog ret lang – over 600 sider – men det er en ret lødig vampyrbog 😉

 5. Jeg hører selv Hippie som lydbog lige nu, slet ikke min genre normalt, men den virker ret god – selvom jeg er dårlig til at få hørt noget 😉
  Der er da noget spændende på din liste! 🙂

 6. Det er NEMLIG lige derfor at det er sådan en god udfordring.
  Fordi den der liste med bøger man gerne vil læse vokser konstant, men sjældent får jeg læst en bog der står derpå.

 7. Irene – jeg ser frem til at læse den – det er heller ikke lige en type bog, jeg normalt ville kaste mig over, men jeg kan godt lide at udfordre mig selv lidt 🙂

 8. Humlebi – tak, jeg glæder mig også rigtig meget og skal snart i gang med første bog på listen! Jeg kommer dog ikke nødvendigvis til at læse dem i den rækkefølge, jeg har skrevet dem her på listen, men første bog på natbordet bliver 'Blod' 🙂

 9. Dittemusen – jep! Jeg er dog forholdsvis god til at læse bøger, der står på min liste, så det er mere den stabel af købte bøger, som skulle gemmes til en særlig lejlighed (… ja, jeg ved så ikke lige, hvad det skulle være for en lejlighed :-D), og som jeg nu vil læse. Det glæder jeg mig meget til 🙂

 10. Sikke en sjov udfordring. Og det er en god måde at få læst noget af det, man gerne vil.

  Jeg har læst Uendelige verden, og bogen er rigtig god og spændende, og helt på højde med Jordens søjler.
  Mit smukke genom har jeg også læst, og den satte mange tanker i gang hos mig.

  God fornøjelse, jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om bøgerne.

 11. Anette – mange tak. Det var også hyggeligt at lave listen – sådan lidt ud fra “hvad skal jeg forkæle mig selv med at læse i år”, og det er jo et rigtig godt udgangspunkt. Jeg synes også, jeg har fundet en god blanding af bøger, som jeg er næsten sikker på vil falde i min smag, og bøger som vil udfordre min forestilling om, hvad en god læseoplevelse er.

 12. Hej Genetikeren!
  Jeg er ret spændt på den bog – har hørt godt om den, men ved ikke helt hvilken stil, jeg skal forvente. Ser bestemt frem til at læse den 🙂

 13. Pingback: Årets bogudfordringer | Den Lille Bogblog

 14. Pingback: Metro 2033 | Den Lille Bogblog

 15. Pingback: No Logo | Den Lille Bogblog

 16. Pingback: Kushiel’s Dart | Den Lille Bogblog

 17. Pingback: Storm Front | Den Lille Bogblog

 18. Pingback: Lidt nyt til boghylden | Den Lille Bogblog

 19. Pingback: Droppet: Englen | Den Lille Bogblog

 20. Pingback: Under kuplen | Den Lille Bogblog

 21. Pingback: The Way of Shadows | Den Lille Bogblog

 22. Pingback: Leviathan | Den Lille Bogblog

 23. Pingback: Claras krig | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *