Assassin’s Apprentice

Følger du med på bloggen, har du nok lagt mærke til, at fantasy er en af mine yndlingsgenrer. Jeg har læst fantasy lige siden… ja, lige siden jeg lærte at læse, og jeg har har stiftet bekendtskab med rigtige mange fantasy-forfatteres spændende værker. Jeg har dog et par huller mht. de klassiske fantasyforfattere, hvor jeg for eksempel aldrig har fået læst noget af Robin Hobb, til trods for at hun er en af de mest berømte og velansete fantasyforfattere. Det går jo ikke, så derfor skrev jeg en af hendes bøger på listen over de 24 bøger, jeg skal nå at læse i år.

‘Assassin’s Apprentice’ er den første bog i ‘The Farmer Trilogy’, hvor man følger den unge dreng, Fitz, der er prins Chivalrys bastardsøn. Som bastard har Fitz ikke meget at skulle have sagt, og gennem hans barndom bliver der hele tiden set skævt til ham og hvisket bag hans ryg. Han går til hånde i hoffets stalde, hvor han knytter sig til staldmesteren, Burrich.

Deres forhold er dog ikke altid venskabeligt, for Burrich opdager, at Fitz har magiske evner, så drengen blandt andet kan kommunikere telepatisk med dyr, og dette er Burrich modstander af. Fitz bliver dog først for alvor udsat for fare, da han bliver ældre, og kongen ønsker, at Fitz uddannes som lejemorder. Det betyder en lang og hård uddannelse, hvor Fitz snart finder ud af, at der foregår ting i det skjulte, som kan bringe landets sikkerhed i fare. Men hvem kan han stole på, og hvem vil lytte til en bastard?

Denne bog er et godt eksempel på, hvorfor man ikke skal skrive en anmeldelse af en bog, før man har læst den til ende. Den er også et tydelig bevis på, at man altid skal give en bog en chance for at udvikle sig og ikke opgive efter de første 40-50 sider.

Nu var jeg på intet tidspunkt i fare for at droppe bogen, men jeg indrømmer gerne, at jeg sad og undrede mig, mens jeg læste de første 250 sider (dvs. ca. halvdelen af bogen). Den var udmærket skrevet, men den fængede ikke rigtig, og jeg havde svært ved at se, hvorfor bogen har fået så megen ros gennem tiden. Da jeg så nåede halvvejs, tog handlingen pludselig en meget interessant drejning, og fra da af var jeg fuldstændig grebet af historien.

Der er ikke så meget feel good-fantasy over denne bog. Fitz lever ret ensomt det meste af tiden, og derfor virker de små glimt af kærlighed så meget desto stærkere. Der er flere rørende scener, og her et par uger efter at have læst bogen færdig er der særligt én bestemt scene tæt på slutningen, som stadig kan give mig en klump i halsen.

Robin Hobb formår at sætte en spændende ramme for fortællingen. I starten blev jeg lidt forvirret af baggrundsafsnittene, hvor landets historie og politik blev beskrevet, men jo længere ind i bogen, jeg kom, jo flere brikker faldt på plads. Det politiske spil er giftigt og dragende på samme tid, og sætter du pris på hofintriger og bedrag i stil med ‘A Game of Thrones’, så vil du sandsynligvis også kunne lide denne del.

Og magidelen? Den vil jeg ikke røbe så meget om her, for det vil afsløre for meget (synes jeg). Jeg glæder mig meget til at se, hvordan denne del udvikler sig i næste bog i serien, ligesom jeg også er spændt på, hvordan de politiske intriger vil udforme sig.

På trods af en ret sløv start, så vandt denne bog mit hjerte til sidst, og nu glæder jeg mig til at købe de næste to bøger i serien, så jeg kan komme videre med historien.

6 thoughts on “Assassin’s Apprentice

  1. Ih, den må jeg altså også bare snart (købe og) læse. Jeg læste den første i hendes Liveship Traders serie og den var helt vildt god – jeg kan i hvert fald godt forstå at hun er så populær! 🙂 Rigtig fin anmeldelse!

  2. Mange tak! Jeg er selv imponeret over, at jeg – her flere uger efter – stadig kan få tårer i øjnene, når jeg tænker på en bestemt scene i bogen. Når du har læst den, skal jeg nok fortælle hvilken 😉

  3. Pingback: Næste års bogudfordringer | Den Lille Bogblog

  4. Pingback: Bogåret 2014 | Den Lille Bogblog

  5. Pingback: Royal Assassin | Den Lille Bogblog

  6. Pingback: Assassin’s Quest | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *