At høre hjertet slå

Op til udgivelsen af denne bog kontaktede forlaget mig for at høre, om jeg havde lyst til at læse og anmelde bogen. Ud fra den tilsendte beskrivelse blev jeg tilpas nysgerrig til at takke ja, selvom jeg også var lidt skeptisk – det lød ikke umiddelbart som en bog, jeg selv ville have opsøgt.

‘At høre hjertet slå’ er skrevet af Jan-Philipp Sendker og handler om den unge kvinde, Julia, som drager til Burma for at opklare, hvorhen og hvorfor hendes far forsvandt nogle år tidligere. På sin rejse møder hun en mand, der hævder at kende hendes far, og han kan fortælle de mest utrolige ting om farens barndom og ungdom. Julia er skeptisk, men snart bliver hun opslugt af den fascinerende og rørende kærlighedshistorie, der ligger til grund for farens forsvinden.

Historien er velskrevet og lettilgængelig, selvom der ind imellem sker ting, der er lidt for utrolige eller passer lidt for godt ind i historien. Selve rammehistorien – at Julia tager ud for at lede efter sin far – bliver hen ad vejen lidt ligegyldig, for det meste af fortællingen handler om farens fortid, og derfor virker hendes afsnit ind imellem nærmest forstyrrende. 

Det er en fortælling om kærlighed trods uvilje, svære vilkår og handikap, en kærlighed der er så stærk, at den varer livet igennem, og den er fortalt på en meget fin og udramatisk måde. Jeg var lidt lang tid om rigtig at blive fanget af historien, men hen imod slutningen krøb den alligevel ind under huden på mig, og når jeg sidder nu – et par uger efter, at jeg læste bogen færdig – og tænker på slutningen, bliver jeg stadig lidt rørt.
 
Du skal ikke bruge for megen tid på at spekulere på, hvor realistisk fortællingen er, for det er slet ikke meningen. Glem alt om sandsynlighed og acceptér historiens præmisser, og så ligger der en god og lidt vemodig kærlighedshistorie og venter på dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *