Baby Jane

Det var lidt et tilfælde, at jeg kastede mig over ‘Baby Jane’ af Sofi Oksanen. Jeg læste ‘Renselse’ af hende for nogle år siden, og den fangede mig desværre ikke rigtig. ‘Baby Jane’ faldt jeg over, da jeg lånte lydbøger hos Ereolen.dk, og der var et eller andet ved introteksten, der fangede, så jeg endte med at låne den.

‘Baby Jane’ foregår i Helsinki i 90’erne og handler om Piki, der er en sej og ombejlet lesbisk kvinde, som hovedpersonen (og jeg-fortælleren) forelsker sig i. De to indleder et forhold, men selvom de har det skønt sammen, så lurer der hele tiden noget i baggrunden. For er Piki virkelig så forelsket i hovedpersonen? Og hvad er hendes forhold til ekskæresten Bossa?

‘Baby Jane’ er en kort historie. Jeg hørte den som sagt som lydbog, og her varede den ca. 5 timer, så det er en lille men alligevel ret spændende historie om to kvinder, der indleder et råt og ubarmhjertigt forhold, hvor man som læser hurtigt får fornemmelsen af, at historien ikke ligefrem er rosenrød trods bogens forside.

Jeg var positivt overrasket over, hvor grebet jeg blev af historien, og jeg kunne ikke lade være med at sidde og fundere over, hvilken slutning forfatteren mon ville gå efter. Jeg var især fascineret af, hvor barsk og alligevel smuk og dragende, forholdet blev beskrevet, for det var tydeligt, at der var tale om to skæbner, som ville hinanden det godt, men simpelthen havde for mange lig i lasten. Der er en intens og trykkende stemning hele vejen igennem, og som læser bliver man nærmest lettet, når man når frem til slutningen.

‘Baby Jane’ er bestemt værd at læse, hvis du har lyst til en spændende men også tungsindig og skrøbelig historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *