Baskervilles hund

Efter min meget positive oplevelse med ‘Et studie i rødt’ var jeg nødt til at opsøge Sherlock Holmes igen, men denne gang blev det i lydbogsformat. Jeg blev nemlig rigtig glad, da jeg fandt en lang række af Sir Arther Conan Doyles bøger på netlydbog.dk. Jeg bruger mange timer i bus og tog hver uge, og lydbøger er perfekte at have med på farten, så der kunne jeg meget passende følge med i Holmes’ eventyr.

I ‘Baskervilles hund’ dør sir Charles Baskerville meget pludseligt og efterlader både slot og formue til enearvringen, den unge sir Henry. Imidlertid er Charles’ læge, dr. Mortimer, overbevist om, at der er noget mistænkeligt ved dødsfaldet, og dr. Mortimer opsøger derfor Sherlock Holmes, der gerne vil undersøge omstændighederne.

Det ender dog med at være dr. Watson, der tager til Baskervilles slot, for Holmes er ret optaget af en anden sag i London. Dr. Watson finder snart ud af, at slægten Baskerville måske er forbandet. Det siges, at en af slægtens mænd engang forgreb sig på en ung pige og derefter blev dræbt af en hund sendt fra Helvede. Rygtet vil vide, at Charles flere gange havde set en stor hund lige inden sin død, og Watson og Holmes bliver til sidst nødt til at undersøge, om der er en sammenhæng mellem dødsfaldet og sagnet om hunden.

Dette er en af klassikerne blandt Sherlock Holmes-historierne – ja måske ligefrem den mest kendte. Af samme grund er jeg ekstra ked af, at den ikke fungerede særlig godt i lydbogsformat. Selve oplæsningen var der ikke noget i vejen med, for oplæseren passede stilmæssigt ganske godt til bogen. Krimier kan dog godt være lidt snørklede, og når man som jeg bruger lydbøger som underholdning i rejsetiden, så går det ikke, at der ryger et ord eller to ind imellem, for så risikerer du at gå glip af spændende detaljer.

Historien er ellers interessant – og noget anderledes i forhold til ‘Et studie i rødt’, og jeg må indrømme, at jeg mest er til stilen i sidstnævnte bog. Men jeg har under alle omstændigheder besluttet mig for, at jeg skal læse bogen en gang mere – denne gang i helt almindelig papirudgave – så det vil jeg gøre på et senere tidspunkt.

4 thoughts on “Baskervilles hund

  1. Jeg har endnu ikke prøvet lydbogs-formatet endnu, men jeg er netop bange for, handlingen hurtigt bliver for snørklet og kringlet til at jeg kan følge med..

  2. Rikke'M – jeg er normalt glad for lydbøger – bortset fra når det gælder krimier, så dem plejer jeg at undgå. Har dog hørt flere krimier det sidste halve år, så jeg tænkte, det var på tide at prøve Sherlock i lydbogsformat, men det fungerede desværre ikke rigtig for mig. Tilbage til papirbøgerne 🙂

  3. Den fortælling tror jeg at jeg må læse snart. Der er noget ved sagnet 'Baskervilles hund', som får mig til at tænke på gode barndomsminder, hvor jeg har siddet med næsen i et Anders And-blad. Er ret sikker på Joakim Von And har mødt Baskervilles hund 🙂

  4. Sidsel – hov, det er da rigtig! Der er en klokke, der ringer. Mener bestemt jeg har læst en Sherlock Holmes-inspireret Anders And-historie på et tidspunkt, og mon ikke det var Baskerville-udgaven? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *