Blodets arv

‘Blodets arv’ af Kate Cary er – som forsiden også antyder – en vampyrhistorie, hvor forfatteren har forsøgt at skrive en fortsættelse til klassikeren Dracula.

Historien handler om den unge John Shaw, der kæmper i krigen sammen med den handlekraftige og velansete kaptajn Harker. Shaw bliver såret undervejs og plejes på hospitalet af sygeplejersken Mary Seward, der snart fatter mere end blot sympati for ham. Hun sniger sig til at læse hans dagbog og læser om hans indtryk af kaptajn Harker, som ikke er nær så flatterende som kaptajnens ry, og hun kigger derfor skævt til ham, da han dukker op for at besøge den sårede Shaw. En anden – Shaws søster – lader dog ikke til at have samme skepsis som sygeplejersken, og snart vikles de fire personer ind i et drama, som kun kan gå galt.

Bogen blev hurtigt læst og gjorde ikke det store indtryk. Den lægger fint ud med en dyster stemning og fint beskrevne scener fra fronten, hvor det, at historien først og fremmest fortælles via flere af personernes dagbøger, giver en interessant og mere personlig vinkel. Men hurtigt begyndte jeg at kede mig, for den var ret forudsigelig. Det var som at gense en julekalender fra ens spæde barndom – lettilgængelig, forudsigelig – og egentlig lidt kedelig – underholdning. Ikke en bog, der er værd at bruge tid på, med mindre du trænger til lidt afslappende og let underholdning.

4 thoughts on “Blodets arv

  1. Klidmoster – hehehe! Jeg vil sige, at hvis man kan leve med en lidt poppet og forudsigelig fortsættelse til Dracula, så er bogen ok. Meeen – og her er jeg lidt forudindtaget – der skal altså virkelig pondus til for at lave en fortsættelse til en klassiker som Dracula, og det synes jeg ikke, at denne bog har.

  2. Det er også en rigtig fin serie, der lidt udover det sædvanlige indenfor fantasy-genren. (I hvert fald idnenfor det fantasy, jeg selv har læst) Jeg kan kun anbefale dig den. 🙂

  3. Nikoline – det lyder godt! Det er jo skønt med gode serier, så man er 'sikret' flere gode bøger i rap – og så trænger jeg også til at læse noget mere fantasy, kan jeg mærke 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *