Body Finder

I juleferien trængte jeg til lidt let læsning som modspil til ‘No Logo’, og her faldt valget på ‘Body Finder’, som jeg faldt over på biblioteket.

Bogen handler om den 16-årige Violet, som har en særlig evne – hun kan mærke, hvor de dødes ekko og dermed også, hvor de ligger begravet/skjult. Evnen gælder ikke kun små og større dyr men også mennesker, og da hun var yngre, fandt hun frem til liget af en pige.

Violets hemmelige evne kendes kun af hendes forældre samt hendes barndomsven, Jay, som hun bruger al sin fritid sammen med. Da en morder slår til flere gange i området, tvinges hun til at hjælpe i opklaringsarbejdet, men det er svært, når hun samtidig ikke vil afsløre sin evne. Og hendes venskab med Jay knirker, for hen over sommerferien er han gået fra at være den sjove drengeven til en tiltrækkende ung mand, som hun forelsker sig mere og mere i – men han har tilsyneladende mere øje for en af de andre piger på skolen.

Oplægget lød ret traditionelt – ung pige har særlig evne og har samtidig kærlighedskvaler – men bogen viste sig heldigvis at overraske positivt. Den overnaturlige evne er interessant og er en vigtig del af handlingen, og jeg kan godt lide, at hun forsøger at skjule den – i stedet for, at evnen skal være med til at udstille hende som en freak og særling. Hun prøver at leve et ret normalt liv, men ser sig nødsaget til at bruge sin evne til at redde andre, da morderen for alvor begynder at hærge.

Vi slipper også for det klassiske trekantsdrama, som alt for mange ungdomsbøger er indsyltet i lige for tiden. Hun er interesseret i én fyr, og han virker tilmed rimelig normal og sød. Deres forhold er ret hyggeligt og rimelig troværdigt.

Bogen er samtidig forholdsvis kort – under 350 sider – og det passer fint, for der er ikke lige så megen udenomssnak i denne bog som i mange andre bøger i samme genre, men krimidelen måtte gerne have fyldt mere. Det går lige lovlig hurtigt til sidst, og det er synd, for afslutningen kunne sagtens have været mere elegant.

En udmærket lille bog for dig, der er paranormale ungdomsbøger, men som trænger til noget andet end de sædvanlige Twilight rip-offs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *