Boghandlere i New York

Jeg er lige hjemvendt fra New York,  hvor jeg har været en uges tid. Det er en by, som mange tager til for at shoppe, og selvom det ikke lige var hovedformålet med turen, så fik vi da købt lidt ind – blandt andet af bøger. Det blev dog ikke til så mange som forventet, men mere om dette senere i indlægget.

Den første boghandel, vi var forbi, var Barnes & Noble. Her blev jeg positivt overrasket over det store udvalg af fantasy og sci-fi, men da jeg havde et par mere ‘nørdede’ boghandlere på min liste, hvor jeg forventede at finde endnu flere bøger, så holdt jeg mig i skindet og købte ikke nogen bøger hos denne boghandel. Det var i øvrigt en meget pæn og stilfuld boghandel, hvor der var et legeområde for børnene bagerst i lokalet, hvor de legede stille og roligt.

Næste boghandel på turen blev Strand, som er en rigtig stor boghandel, der ligger tæt på Union Square. Her er seriøse mængder af bøger i reoler, der går fra gulv til loft, og var det ikke fordi, at den forreste del af butikken har en række borde med bøger, så ville butikken være helt uoverskuelig.

 Et kig ud over reolerne i stueetagen… 

Der er også en 1. etage, men her nåede jeg aldrig op, for der havde jeg allerede brugt en del tid på at kigge på fantasybøger og kogebøger, og lige præcis sidstnævnte købte jeg et par stykker af her. Der var et fantastisk og fristende udvalg, og selvom jeg sjældent køber kogebøger på engelsk, så måtte jeg gøre det her, for det var enestående chance for at kigge en masse gode kogebøger igennem og finde frem til et par rigtig spændende.

Jeg havde planlagt at købe fantasy- og sci-fi-bøgerne hos Forbidden Planet, der lå lige ved siden af Strand, men her blev jeg voldsomt skuffet. Jeg havde også ret høje forventninger til Forbidden Planet efter at have besøgt butikken i London i efteråret, men den amerikanske butik var en ren lilleput i sammenligning med den engelske.

Det endte derfor med, at vi tog forbi Strand igen senere på ugen, og her smuttede både gemalen og jeg ned til fantasyhylderne for at gramse lidt mere på bøger.

Strand har et meget bredt udvalg af bøger, men måske knapt så mange af de allernyeste udgivelser – i hvert fald inde for fantasy. Til gengæld har de et imponerende udvalg af ældre udgivelser samt en lang række brugte bøger – et meget sympatisk tiltag, som jeg ikke før er stødt på hos boghandlere.

Og hvad endte jeg så med at købe? Det blev til denne beskedne stabel (i hvert fald i forhold til London-rejsen). Til gengæld er jeg så allerede godt i gang med at læse mig igennem dem, for ‘The Good Fairies of New York’ læste jeg i slutningen af ferien, da jeg havde læst de bøger, jeg havde med fra Danmark, og ‘Grave Peril’ gik jeg i gang med på turen hjem i flyet. Anmeldelserne af disse kommer om et par uger.

5 tanker om "Boghandlere i New York"

  1. Åh, hvilken fryd.

    Jeg elsker både New York og bøger, og kombinationen af de to elementer er noget nær perfekt. Det ser skønt ud.

  2. Pingback: The Good Faeries of New York | Den Lille Bogblog

  3. Pingback: The Corpse Rat King | Den Lille Bogblog

  4. Pingback: Den kommende sommerlæsning | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *