Bogshopping i Stockholm

lufthavnsudvalg

Jeg brugte Kristi Himmelfartsferien i Stockholm – i fuld solskin og op mod 25 grader, hvilket var absolut fantastisk. Jeg havde mange planer for turen, men ingen af dem indeholdt bogshopping. Alligevel endte jeg med at købe seks bøger!!

Se, det startede i lufthavnen, hvor jeg ellers ikke plejer at købe bøger. Men ovenstående syn mødte mig, da vi trissede rundt for at fordrive tiden inden boarding. En hel hylde med smukke klassikere. Det var simpelthen for fristende…

klassikere
Jeg endte med at vælge de tre ovenstående. ‘The Scarlet Letter’ har jeg flere gange tænkt på at genlæse – eller dvs. jeg tror, jeg har læst bogen før, men jeg kan intet huske af handlingen. Pinligt. ‘Strange Case of Dr. Jekyll & Mr. Hyde’ fik jeg også lyst til at læse igen efter at have set Det Ny Teaters (desværre) ret tamme musicaludgave for et par måneder siden. Musicalen var en stereotyp Holloywood-fortolkning af den ellers fantastiske klassiker, og den var ikke min kop te. Nu må vi se, om det originale værk er lige så godt, som jeg husker den som. Sidst men ikke mindst blev jeg fristet af ‘The Gambler’. Den bog ved jeg til gengæld intet om, så jeg er spændt på, hvad jeg går ind til.

Men men… det stoppede ikke ved det. Jeg stødte også på en stor Science Fiction Bokhandeln i Gamla Stan i Stockholm, og det sted er et sandt eldorado for nørder! Der er en kæmpe afdeling med fantasy, scifi og horror, masser af manga og såmænd også en hel del brætspil, rollespil og figurspil. Det var svært ikke at savle… 😉

En ting, der overraskede mig, var mængden af fantasybøger, der var oversat til svensk. Det var virkelig imponerende! Jeg holdt mig dog til de engelske bøger, og selvom jeg – igen – troede, at jeg bare liiiiige skulle kigge, så fandt jeg nogle gode tilbud, jeg ikke kunne modstå.

scifiboghandel

Disse tre bøger har alle stået på min ønskeseddel i lang tid, og jeg havde allerede planlagt at købe dem i min sommerferie, så da jeg fandt dem til 80 kr. stykket, slog jeg til. ‘Etiquette & Espionage’ er tilmed hardcover-udgaven. Den bog har stået på min to-read-liste i et par år efterhånden. Jeg elskede ‘Soulless’-serien, som samme forfatter også har skrevet, så det har blot været et spørgsmål om tid, før jeg kunne gå i gang med en ny serie af hende.

‘Magician’ indgår i min liste over en af de bøger fra BBC’s læseliste, jeg gerne vil læse i år. Det er en af de mest roste fantasybøger, jeg er stødt på, og jeg krydser virkelig fingre for, at bogen kan leve op til hypen, for jeg trænger til en fænomenal fantasy-læseoplevelse. Den sidste bog er ‘The Blade Itself’, og den passer perfekt ind i min plan om at læse mere af Joe Abercrombie. Jeg har allerede smugkigget i bogen, for jeg regner med at gå i gang med den i denne uge, og den ser lovende ud.

Udvalget i butikken er virkelig godt – der er rigtig mange klassikere, nyklassikere og upcoming hits indenfor fantasy, scifi og horror, men det er også muligt at finde knapt så kendte bøger og dermed – måske – gøre et nyt og spændende fund. Jeg kunne sagtens have brugt 1-2 timer i den butik, men så havde gemalen helt sikkert mistet tålmodigheden (og jeg havde brugt mange flere penge…).

Tager du til Stockholm, så kig endelig forbi Science Fiction Bokhandeln, hvis du er til fantasy og/eller scifi.

8 thoughts on “Bogshopping i Stockholm

  1. Jeg er godt nok vild med de klassiker udgaver, der! Hvis man bare lige kunne komme et smut forbi lufthavnen og udnytte det tilbud… 😉

    • Jeg kunne heller ikke stå for dem! Jeg tror faktisk, man kan få dem til ca. samme pris på Wordery.com 🙂

  2. Pingback: Half a King | Den Lille Bogblog

  3. Pingback: Maj var… | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *