Bogtræ

I sommers hørte jeg om et sjovt initiativ, som biblioteket havde startet op – et bogtræ. Det lille ‘træ’ har en række hylder, hvor der kan stå bøger. Foran hver hylde er der en solid plastiklåge, så bøgerne er beskyttet mod vind og vejr.

Konceptet går så ud på, at du er velkommen til at låne en bog, hvis du vil sidde i den omkringliggende park og læse lidt. Har du lyst til at tage den med hjem, må du også det, ligesom du selvfølgelig meget gerne må efterlade en bog til den næste nysgerrige bogelsker.

I dag fik jeg så endelig smuttet forbi parken og nydt synet af det lille bogtræ, og jeg nærstuderede også hyldernes indhold, som spændte lige fra Stephen King-gysere til ‘Pigen med den blå cykel’. Der var søreme også en fin pocketudgave af ‘Berlinerpoplerne’, som jeg gerne vil læse, så den kom med hjem. Til gengæld satte jeg så ‘Fuglebal’ af, og så håber jeg, at den finder en læser, som sætter større pris på den end jeg.

10 thoughts on “Bogtræ

 1. Ej, hvor fint! Hyggelig idé med et bogtræ.

  Mit lokale bibliotek holder en lørdag om måneden bogbytte, hvor man også kan aflevere gamle og hente nye bøger. Jeg har utrolig mange bøger på hylderne hjemme, så mit mål når jeg tager afsted er, at aflevere flere end jeg har med hjem – det plejer dog som oftest alligevel at ende med at være den anden vej rundt!

 2. Hej Louise!
  Ja, jeg kunne heller ikke stå for ideen, da jeg hørte om den, og jeg frygtede, at det var et kortvarigt projekt, men nu har det indtil videre stået der i flere måneder.

  Fedt initiativ på dit bibliotek! Jeg plejer at pushe en del bøger videre til de nærmeste venner, men det kunne nu også være sjovt at prøve et lignende arrangement. Jeg tror dog, at jeg ville gå i samme 'fælde' som dig og slæbe en masse med hjem 😀

 3. Hej Bogklubben!
  Jep, jeg håber også, at de fortsætter ideen. Jeg har desværre ikke hørt, om de evaluerer på ideen og i så fald hvornår, men det kunne være interessant at høre, om træet har været en succes 🙂

 4. Pingback: Jagthundene | Den Lille Bogblog

 5. Pingback: Ikke den slags pige | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *