Bogudfordringerne for 2016 – hvordan går det?

pixabay

Vi er nu nået ind i juli måned, og det betyder, at halvdelen af 2016 er gået. Det er derfor på tide at gøre status over, hvordan det går med årets bogudfordringer.

Begrænset bogkøb
I løbet af det sidste halvandet år har jeg begrænset mine bogindkøb, så jeg kun købte én bog hver gang, jeg fik læst tre bøger fra mine bogreoler, for jeg syntes, jeg havde alt for mange ulæste bøger stående. Nu er jeg nået ned på ca. 20 ulæste bøger, og det er en fin og overskuelig mængde, så nu erklærer jeg, at den udfordring er klaret. Fremover er mine bogindkøb ikke længere afhængig af, hvor mange ulæste bøger jeg har stående.

Historiske romaner og historiebøger
Jeg havde en fin start på året i forbindelse med at læse historisk inspirerede romaner samt fagbøger om bestemte historiske begivenheder. Jeg fik blandt andet læst flere bøger om russisk historie (primært det sidste århundrede), men jeg har endnu ikke nået at læse om den franske revolution. De sidste par måneder har jeg dog ikke rigtig fået gjort mere ud af denne udfordring, så den vil jeg kaste mig over igen efter sommerferien.

Joe Abercrombie og Brandon Sanderson
Jeg havde lovet mig selv, at jeg ville dykke ned i Abercrombies forfatterskab samt dyrke Brandon Sandersons bøger noget mere, og det må man sige er lykkedes. Jeg har både fået læst ‘Half a King’ og ‘The Blade Itself’ af Abercrombie, og hvor den første bog skuffede lidt, da den var en lige lovlig simpel ungdomsbog, så virkede ‘The Blade Itself’ mere lovende. Jeg regner derfor med at læse resten af trilogien senere i år.

Brandon Sandersons bøger levede til gengæld ikke helt op til min dybe forelskelse i Mistborn-trilogien. Jeg læste ‘The Reckoners’-trilogien i slutningen af vinteren, og selvom der var mange gode ideer i serien, så syntes jeg desværre, at den var lidt flad og ikke var særlig godt balanceret i forhold til alvor og humor.

150 bøger i år
Denne udfordring går det også strålende med. Jeg har allerede læst over 100 bøger, og jeg har overvejet at sætte antallet op. Jeg tror dog, jeg i første omgang venter, indtil jeg har rundet 150 læste bøger, og så må vi se til den tid.

Har du nogen bogudfordringer for i år, og hvordan går det i så fald med dem?

6 thoughts on “Bogudfordringerne for 2016 – hvordan går det?

 1. Hvor er det stærkt gået!
  Indtil videre følger jeg kun min udfordring på Goodreads om at læse 150 bøger, og lige nu er jeg to eller tre bøger foran, så det er jo meget fint.

  • Tusind tak! Du er også godt med – er sikker på, at du også når en del i løbet af sommeren 🙂

 2. Tiden går godt nok stært – alt for hurtigt i forhold til, hvad jeg kan følge med til.
  Dejligt, at du er med i dine læseudfordringer! Hvor er det super skønt at være med. Jeg er dog ikke helt med på flere kanter, men håber på at jeg alligevel kan indhente det meste. Min Goodreads udfordring på de 200 bøger, når jeg ikke, men jeg vil se om jeg kan læse flere end sidste år, og måske en dag når jeg de 200 bøger ;0)

  • Ja, jeg er selv lidt overrasket over, at det er gået så godt indtil videre – men det er jo skønt! Jeg krydser fingre for din læsning 🙂

 3. Jeg blev mor i november, så min udfordring var blot at få læst. Jeg satte min Challenge til 25 bøger på Goodreads, som jeg gættede mig frem til var det jeg kunne nå. Det går dog over al forventning – har allerede læst 20 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *