Bogudfordringerne i 2017

pixabayVelkommen til 2017! Det år kan – på verdensplan – nærmest kun blive bedre end 2016…. Nu holder jeg mig til bog-vinklen, inden jeg kommer til at skrive noget surt…

I 2016 havde jeg følgende udfordringer:
Jeg forlængede min periode med begrænsede bogindkøb frem til sommeren 2016. I den periode måtte jeg købe én ny bog for hver tredje ulæste bog fra bogreolen, jeg fik læst. Jeg droppede dog udfordringen, da jeg kom under 20 ulæste bøger på bogreolen. Siden da har jeg været ganske god til at få læst de bøger, jeg har købt, men jeg er dog lidt presset af, at mange af de serier, jeg læser, består af meeeget tykke bøger!

Jeg ville gerne læse flere historiske romaner samt fagbøger om Ruslands historie og den franske revolution. Jeg synes, jeg kom godt omkring Rusland, mens det haltede lidt med den franske revolution. Jeg fik læst enkelte fagbøger om perioden men ikke skønlitterære bøger, så det vil jeg muligvis kigge efter i 2017.

2016 blev også året, hvor jeg endelig fik læst flere af Joe Abercrombies bøger. Jeg lagde desværre ud med ‘Half a King’, der ikke fangede mig så meget, som jeg havde håbet. Derefter kastede jeg mig over ‘xxx’, og den var til gengæld mere mig. Jeg havde egentlig planer om at få læst resten af serien i løbet af efteråret, men så ændrede jeg planer, da jeg gerne vil have færdiggjort ‘The Dark Tower’-serien inden længe.

Jeg tilmeldte mig også Goodreads’ Reading Challenge og skrev mig op til 150 bøger. Det nåede jeg dog allerede i oktober, og så blev jeg kæk og forhøjede den til 200 bøger. Det nåede jeg lige akkurat!

Sidst men ikke mindst havde jeg en bogudfordring mere i hatten. Den skrev jeg ikke om på bloggen, men jeg håbede på at få læst otte bøger mere fra BBC’s 100 Reads-liste, og det nåede jeg også.

I 2017 vil jeg:
I år deltager jeg atter i Goodreads’ Reading Challenge. Jeg har besluttet, at jeg vil sætte mit mål til 150 bøger, men eftersom jeg har en del tykke bøger på min to-read-liste, og jeg har planer om at få spillet lidt mere computer i år, så tror jeg ikke, at jeg kommer til at booste tallet til 200 stk. på noget tidspunkt.

Jeg indfører også kvartalstemaer i år. Jeg har tidligere eksperimenteret med månedstemaer, men det blev lidt presset, så i stedet vil der være et tema for hvert kvartal. Det vil langt fra være alle bøger, jeg læser i de perioder, som passer til temaerne, men der vil forhåbentlig være mindst otte bøger i hvert kvartal, der passer til temaet.

Temaerne vil fordele sig således:
Første kvartal: Historiske romaner
Andet kvartal: Eventyr
Tredje kvartal: Sci-fi
Fjerde kvartal: Horror

Hvis du kan anbefale en eller flere bøger i de enkelte genrer, så sig gerne til. Jeg er især på udkig efter eventyrbøger, da jeg har læst en del af dem som barn og derfor ikke mangler så mange af de klassiske.

Min tredje udfordring handler om min to-read-liste på Goodreads. Den er på over 400 bøger, og det er jo en del. Det mest irriterende er dog, at en del af bøgerne efterhånden har stået der i tre-fire år, så min plan er, at jeg hver måned skal læse minimum én bog, der står på en af de fem første sider på min to-read-liste.

Har du en eller flere bogudfordringer i år?

11 thoughts on “Bogudfordringerne i 2017

 1. Godt nytår 🙂

  Gode læsetemaer du har valgt. Nu har jeg jo ellers hårdnakket påstået, at jeg helt ville holde op med at have temalæsning. Men det rykker godt nok noget i mig, når jeg læser om dine temaer. Det var da en god ide, det med at gøre dem kvartalsvise. Det kan være jeg også stjæler det fra dig, hvis jeg slet ikke kan holde mig fra at læse i temaer 😉

  Jeg ser frem til at følge dit læseår 🙂

 2. Jeg synes nu ellers 2017 startede rigtig træls for Istanbul – lad os håbe resten af året bliver en hel del bedre!

  Jeg har sat mit mål på 100 bøger igen i år og fortsætter med kun at må købe en bog hver gang jeg har læst tre – det går så godt og får mig virkelig til at tænke over, hvilke bøger jeg køber 🙂
  Desuden trækker min datter stadig en bog fra min TBR-jar til mig hver måned. Det er nu også ret hyggeligt 🙂 Jeg glæder mig til at følge din vej mod dine mål 🙂

  • Virkelig hyggeligt med din datter og TBR-glasset – det ser også ud til, at hun bliver lige så glad for bøger som du er 🙂

  • Tusind tak! Jeg synes, det plejer at være en meget god rettesnor og får mig samtidig ud på nye bogudfordringer, så det håber jeg også sker i år 🙂

 3. Pingback: Januar bød på… | Den Lille Bogblog

 4. Pingback: Den Røde Pimpernel | Den Lille Bogblog

 5. Pingback: Eventyrbøger og andre bogindkøb | Den Lille Bogblog

 6. Pingback: The Book of Lost Things | Den Lille Bogblog

 7. Pingback: Opsamling på årets bogudfordringer 2017 | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *