Challenger Deep

Jeg må indrømme, at jeg er ret pjattet med ‘Everlost’ og resten af bøgerne i samme serie af Neal Shusterman, ligesom jeg også holdt meget af ‘Unwind’-bøgerne. Der var derfor ingen tvivl om, at jeg også skulle læse ‘Challenger Deep’, men af en eller anden grund har den puttet sig på min bogreol hele vinteren igennem. Nu var det dog på tide at læse den.

Hovedpersonen Caden lever et ganske normalt teenageliv, da hans venner og familie begynder at undre sig over, at han stille og roligt ændrer adfærd. Caden er begyndt at gå lange ture, hvor hans tanker fører ham langt bort – blandt andet til et skib, hvor hans loyalitet bliver testet. Splittelsen viser sig også i hans hverdag, hvor folk har sværere og sværere ved at opnå kontakt med Caden – dvs. den Caden, de kender.

Dette er en bog om psykisk sygdom, og jeg mener, at det er godt at vide på forhånd, inden du begynder at læse bogen. Du finder under alle omstændigheder ud af det, men jeg syntes, det var rart, at jeg vidste det på forhånd, så jeg ikke fandt starten alt for mærkelig.

‘Challenger Deep’ handler om, hvordan en familie prøver at tackle, at deres dreng bliver syg. Caden selv har svært ved at se det og forsvinder i stedet væk i tankespind og uløste konflikter. Den er meget fint og finurligt fortalt – nærmest underspillet, hvilket blot gør historien stærkere – og den er suppleret af en række af Cadens tegninger.

Jeg må dog desværre indrømme, at historien ikke rørte mig nær så meget, som jeg havde håbet. Den var ikke svær at forstå, men den krøb heller ikke ind under huden på mig som andre sick lit-bøger har gjort. Der er dog en afsløring til sidst, som er med til at trække læseoplevelsen op og gør historien ekstra interessant, men den vil jeg ikke røbe her.

En fin bog om et svært og tankevækkende emne. Stor ros til forfatteren for at behandle emnet på en værdig og elegant måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *