Comic Con Malmø

Comic Con, Malmø

I går tog jeg turen over vandet sammen med en af mine venner, for i denne weekend er der Comic Con i Malmø! Jeg overvejede at tage til den danske Comic Con tidligere i år, men der var programmet desværre ikke særlig fristende, så jeg blev glad, da jeg opdagede, at der også afholdes Comic Con i Malmø. Jeg håbede, at det svenske arrangement ville være større, og jeg blev positivt overrasket, da dørene åbnede, og vi kunne gå ind i en stor hal med en lang række stande.

Comic Con, Malmø

Der var selvfølgelig tegneserier – og i en lang række genrer. Lige fra Marvel og de nye klassikere såsom Saga og The Walking Dead til mere eksperimenterende og knapt så kendte. Der var en række svenske tegnere på connen, men desværre ingen jeg havde hørt om før. Til gengæld faldt jeg i snak med en af dem, og det var meget interessant at høre om hans arbejde.

Comic Con, Malmø

Comic Con i Malmø henvender sig til mange typer fans, for der var mange forskellige subkulturer repræsenteret, og der var derfor også et bredt udvalg af stande.

Comic Con, Malmø

Der var selvfølgelig en del manga-merchandise.

Comic Con, Malmø

… og nuttede bamser og huer.

Comic Con, Malmø

De ekstremt populære Pop!-figurer var også stærkt repræsenteret. Jeg har ikke helt forstået deres enorme popularitet, men jeg er heller ikke så meget til nuttede ting. Jeg kunne dog næsten overtales, da jeg så, at de også findes i en Alien og en Cthulhu-udgave 🙂

Comic Con, Malmø

Computerspilsbranchen var også godt repræsenteret – både i form af merchandise…

Comic Con, Malmø

… og i form af områder, hvor man kunne se dygtige computerspillere spille mod hinanden.

Comic Con, Malmø

Filmverdenen var også til stede – bådemed reklamer for kommende film, men også med masser af merchandise og ikke mindst folk, der klædte sig ud som berømte figurer fra film.

Comic Con, Malmø

Ingen nørd-con uden Star Wars! Der var naturligvis både Storm Troopers, adskillige Darth Mauls og mindst én Darth Vader på connen – dem tog jeg dog ikke billeder af.

Comic Con, Malmø

Men der var nu rig mulighed for at tage billeder af udklædte deltagere og en del af dem havde ret gennemførte kostumer.

Comic Con, Malmø

Vi mødte for eksempel Jack Sparrow (raaauw!), og jeg fik skudt et billede af ham sammen med min ven, som jeg fulgtes med.

Comic Con, Malmø

Der var dog også en række figurer, som man også kunne fotograferes med – hvilket selvfølgelig også skulle afprøves!

Comic Con, Malmø

Comic Con havde en række paneldebatter på programmet. Der var desværre ingen store stjerner med, men de havde dog fået fat i Jessica Parker Kennedy, der spiller med i Black Sails. Den serie har jeg endnu til gode at se, men det var ikke desto mindre interessant at høre om hendes oplevelser som en del af settet på serien, og jeg tror, jeg vil gå i gang med serien i løbet af denne måned.

Comic Con, Malmø

… og så løj jeg faktisk lidt, da jeg sagde, at de ikke havde nogen store stjerner med, for arrangørerne var så heldige at få fat i Liam Cunningham fra Game of Thrones i sidste øjeblik, da de havde et afbud. Han spiller Sir Davos i serien, og selvom han ikke er en af mine yndlinge fra serien (jeg synes dog bedre om tvserie-udgaven af den person end bog-udgaven), så var det fantastisk at opleve Liam i virkeligheden, for han var virkelig sjov, skarp og tilstedeværende.

Comic Con varer fra den 12. september til den 13. september, så du kan stadig nå at besøge connen. Har du ikke tid i dag, kan du i stedet se miniudsendelsen om arrangementet på SVT’s hjemmeside.

Comic Con, Malmø

Og ja, jeg fik også shoppet lidt. Der var mange fristende sager, men det lykkedes mig at begrænse mig til disse to tegneserier – Saga 1, som jeg længe har ønsket at købe, samt The Wicked + The Divine 1, som jeg ikke kender så meget til, men som også så ret interessant ud.

10 thoughts on “Comic Con Malmø

 1. Det virker til at have været en god oplevelse! 🙂 er spændt på hvad du synes om de to tegneserier du fik købt. Jeg har aldrig rigtigt læst tegneserier før, men har fået smag for det efter jeg lige har læst Watchmen, så er lidt på udkig efter noget nyt at gå i gang med 🙂

  • Det var det også – arrangementet var heldigvis større, end jeg havde frygtet, så der var en del at se og opleve 🙂
   Jeg kunne ikke nære mig og læste Saga tidligere i dag. Ganske god og lovende – glæder mig til at læse videre i serien fremover.

 2. Jeg fatter simpelthen ikke hvordan det er gået hen over hovedet på mig. Jeg ville SÅ gerne have været afsted! Jeg må afsted næste gang. (Målet er dog uden tvivl at kommer til San Diego Comic Con 😀
  Jeg glæder mig til at læse dine anmeldelser – jeg har selv overvejet at skaffe The Wicked+The Divine, men nu lader jeg lige dig bedømme den først 😀

  • Jeg er til gengæld bange for, at San Diego er lidt for stort til mig – der er nok lidt for lange køer. Men ja, det kunne være fedt!
   Jeg var MEGET tæt på at læse TW+TD i dag lige efter, at jeg læste Saga, men nu prøver jeg at vente et par dage, indtil jeg har færdiggjort et par andre bøger først 😉

 3. Pingback: Stuvet majs med grøntsager - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 4. Pingback: The Wicked + The Divine – The Faust Act | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *