Conventions of War

‘Conventions of War’ er tredje og sidste del i ‘Dread Empire’s Fall’-trilogien af Walter Jon Williams. Jeg har tidligere anmeldt ‘The Praxis‘ og ‘The Sundering’.

Da ‘Conventions of War’ er sidste del i en trilogi, vil jeg ikke bringe et resumé af bogen. I stedet laver jeg en opsummering af, hvad der er godt og knapt så godt ved denne bog samt ved serien som helhed.

Denne bog har en langt mere fængende start end de to foregående bøger. Hvor ‘The Praxis’ og ‘The Sundering’ begge har en lidt tør og langsom start, så syntes jeg ikke, at ‘Conventions of War’ lider af samme problem. Til gengæld er rytmen og… hm… prioriteringen i den tredje bog noget anderledes i forhold til resten af serien. Den er knapt så scifi-agtig (i hvert fald hvis du forbinder scifi med rumkampe og andre racer), men der er stadig en pæn portion action og drama i den. Det skulle jeg lige vænne mig til, men jeg endte med at være ret fanget af historien alligevel.

‘Dread Empire’s Fall’ er en fed scifi-serie med en god portion action, drama og politiske intriger. Den er forholdsvis teknisk til tider, for serien gør en del ud af at forklare, hvordan rejser i rummet fungerer. Det skal dog ikke holde dig tilbage, hvis du ikke er til nørdede detaljer, for der er også mange interessante forviklinger og konflikter mellem bøgernes hovedpersoner og bipersoner.

Jeg elsker hovedpersonerne i denne serie og de konflikter, de roder sig ud i, og mange af dialogerne er også skrevet med et glimt i øjet. Der er i det hele taget en fin humor og en fandenivoldskhed i bøgerne, som jeg var ret begejstret for.

‘Dread Empire’s Fall’ er en serie, der har givet mig endnu mere lyst til at få fat i flere scifibøger. Jeg læste en del scifi som teenager, men det er desværre ikke en genre, der har været specielt populær de sidste 20 år, så jeg vil nok satse på at få læst nogle af de scifi-klassikere, jeg mangler eller evt. kigge efter noget underground-scifi.

Er du til scifi, rumskibskampe og personlige dramaer i stil med Battlestar Galactica, så er denne serie noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *