Cress

‘Cress’ er tredje bog i ‘The Lunar Chronicles’-serien af Marissa Meyer. Jeg har tidligere anmeldt ‘Cinder’ og ‘Scarlet’.

Jeg bringer ikke et resumé af ‘Cress’ her, da det vil afsløre for meget af handlingen i forhold til de tidligere bøger, så jeg nøjes med at opsummere de gode og mindre gode ting ved denne bog.

Ligesom med ‘Scarlet’ sørger ‘Cress’ også for at introducere nye personer og dermed bringe endnu et folkeeventyr i spil – denne gang Rapunsel. Det er både godt og skidt. Jeg kan godt lide måden, eventyret er indarbejdet i bogen og er tilpasset scifi-verdenen, selvom det måske godt kunne være gjort en lille smule mere elegant.

Til gengæld synes jeg, at kærlighedsdelen bliver lige lovlig konstrueret. Det er, som om alle skal deles op i par, og det kommer til at virke lidt for kunstigt. Jojo, det er hyggeligt, men det er også alt for crowdpleasing og hyggeligt til min smag. Der må gerne være flere komplikationer, og der må gerne være mere på spil.

‘Cress’ var udmærket underholdning, men jeg synes desværre ikke, at den var lige så medrivende som de to foregående bøger. Det skyldes først og fremmest kærlighedsdelen, for grundhistorien var spændende og actionpræget, og der kom mere kød på verdensbeskrivelsen.

Fjerde bog i serien, ‘Winter’, bliver udgivet senere i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *