Crown of Midnight

‘Crown of Midnight’ er anden bog i ‘Throne of Glass’-serien, der er skrevet af Sarah J. Maas. Læs anmeldelsen af den første bog.

Vanen tro bringer jeg ikke et resumé, når det drejer sig om anden bog i en serie, men jeg vil i stedet opsummere de gode og dårlige ting ved denne bog.

Det var en meget blandet fornøjelse at læse ‘Crown of Midnight’. Første halvdel var hyggelig, munter men også en anelse tam. Cirka midtvejs skete der så noget drastisk, der i den grad satte gang i tingene. I mine øjne både et modigt men også et godt valg af forfatteren. Desværre betød det samtidig, at jeg mistede alt for hovedpersonen Celaena, der pludselig opførte sig som et hysterisk, hadefuldt barn. Jeg kunne slet ikke snuppe hendes sort-hvide opfattelse af tingene og alt for hurtige og dårlige dømmekraft.

Anden halvdel af bogen led desværre under min manglende sympati for Celaena, men slutningen trak dog lidt op, så det blev en nogenlunde læseoplevelse. Alligevel regner jeg ikke med at læse videre i serien. Jeg synes simpelthen, at hovedpersonen er for umoden. Jeg kan godt lide heltinder, der ikke er perfekte, men jeg synes, at Celaena virker konstrueret og alt for følelsesladet… eller måske bare alt for vred på alt og alle. Jeg er heller ikke vild med trekantsdramaet, selvom begge fyre for en gangs skyld virker sympatiske.

Så ja – ikke en serie for mig, selvom jeg godt kan lide konceptet med en kvindelig lejemorder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *