Cykose

Denne bog har været on and off på min to-read-liste, for jeg har hørt ret blandet om den. Jeg besluttede mig dog for at læse den tidligere på måneden, da jeg fandt den som e-bog hos Ereolen.

‘Cykose’ er skrevet af Birgitte Lorentzen og handler om teenagepigen Lulu, der er begyndt at blive vækket om natten af en lille pige. Lulu tror først, at det er et mareridt, men det føles bare meget virkeligt, og da Mads på skolen en dag siger, at han kan se pigen, ved Lulu, at noget er galt. Men har Mads ret? Andre på skolen kalder ham for Psyko-Mads, for han er en sær snegl, og Lulu ved ikke, om hun tør stole på ham.

Der var flere ting ved denne bog, jeg ikke brød mig om. Først og fremmest havde jeg meget svært ved at sympatisere med hovedpersonen Lulu, der var både overfladisk, intolerant og ret temperamentsfuld. Hun var kort sagt lidt af en gås, der talte, før hun tænkte, og jeg fik helt ondt af Mads, der skulle trækkes med dette forfærdelige pigebarn.

Samtidig er sproget i bogen præget af bandeord og slang for at ramme en ungdommelig tone. Desværre fylder det så meget, at det kommer til at virke ret påtaget og ikke som en naturlig måde at fortælle historien på. Teenagere kan jo godt tale normalt, så stilen kom til at virke forceret og kluntet.

Historien er simpel, men grundideen (som jeg ikke vil afsløre her, da det vil spoile noget af handlingen), er fin. Jeg kunne godt have tænkt mig, at der var lidt mere kød på slutningen, men omvendt er ‘Cykose’ en letlæst bog, der kan læses på få timer.

‘Cykose’ er første del af en serie. Jeg har dog ikke planer om at læse videre i serien, da den første bog slet ikke var noget for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *