Dæmonheksen

I sidste måned læste jeg ‘Troldmændene fra Ravenscliff’ af Geoffrey Huntington og var noget lunken bagefter. Jeg følte mig ikke helt overbevist om, at det var en serie, som var noget for mig – den fængede ikke rigtig – men jeg havde allerede fortsættelsen liggende, og efter en kort betænkningstid valgte jeg også at læse denne.

‘Dæmonheksen’ foregår kort tid efter slutningen på første bog. Der er blevet mere roligt efter hændelserne i den første bog, og Devon nyder det. Men der går ikke lang tid, før mærkelige ting atter begynder at ske, og han har en klar fornemmelse af, at husets beboere forsøger at skjule noget for ham. Hvad er det, som de ikke vil fortælle ham? Og er der ikke noget lusk ved den nye hjælper, Bjørn? Devon opdager snart, at han atter må kæmpe for, at Helvedesgabet ikke åbnes, og farerne lurer over alt.

Jeg syntes igen, at handlingen havde en lidt underlig rytme. Historien var ind imellem noget rodet, og så blev jeg også irriteret over alt det hemmelighedskræmmeri – mest af alt fordi en del af hemmelighederne var ret lette at regne ud, og det virkede derfor forceret, når Devon famlede sig vej frem for at opklare mystikken. Samtidig virkede det som om, at forfatteren havde skelet til ‘Da Vinci-Mysteriet’, hvor konceptet med at slutte et kapitel af med en cliffhanger i den grad blev misbrugt. Der var alt for mange eksempler på “nu smider vi lige noget i hovedet på hovedpersonen og afslutter kapitlet”, og det blev temmelig trættende til sidst.

Alligevel hælder jeg til at synes bedre om denne bog i forhold til den første. Jeg er dog på ingen måde blevet overbevist om, at denne serie er en, jeg skal læse til ende – slet ikke da jeg har en del bøge rpå lager, som jeg glæder mig meget til at læse – så jeg regner ikke med at læse flere bøger i denne serie.

2 thoughts on “Dæmonheksen

  1. Nikoline – jeps! Jeg er i gang med 'opvarmningen' og har nu fået set de to første film. Regner med at nå resten af dem inden premieren 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *