Dagdriverbanden

Jeg har læst flere af John Steinbecks bøger og vil især fremhæve ‘Vredens druer’ som en af de bedste samfundskritiske bøger, jeg har læst til dags dato. Jeg kendte dog ikke ‘Dagdriverbanden’, som jeg lånte som lydbog, men jeg læste bagefter, at det var hans gennembrudsroman fra 1935.

‘Dagdriverbanden’ er en lille fortælling om en flok dagdrivere, der lever et forholdsvis ubekymret liv, hvor de lever fra dag til dag og ikke just bruger tid på at langtidsplanlægge eller tænke over, hvordan de skal skaffe mad til dagen efter. De tænker mere på at drikke vin og have det rart. Der er dog enkelte skærmydsler blandt dem, for de er ikke altid lige gode til at udvise taknemmelighed over for dem, der bidrager mest til det søde liv, så ind imellem må venneflokken være snedige for at opretholde den gode stemning iblandt dem.

Bogen er i flere anmeldelser beskrevet som humoristisk, og den har da også lidt af den samme, skæve stil som Jørn Riels Grønlandshistorier, men jeg savner det glimt i øjet, som jeg elsker ved Riels skrøner. Jeg savner det bid og nærvær, som ‘Vredens druer’ havde, og ‘Dagdriverbanden’ kom aldrig rigtig ind under huden på mig. Den har da sine hyggelige øjeblikke, men det er nok en bog, jeg hurtigt glemmer igen, for jeg syntes ikke rigtig, der var så meget kød på den.

Har du ikke læst Steinbeck før, så start med at læse ‘Vredens druer’ – jeg synes desværre ikke, at ‘Dagdriverbanden’ har samme format som de andre bøger af samme forfatter.

4 thoughts on “Dagdriverbanden

  1. Det er heller ikke fordi jeg ikke vil se den endnu, jeg kan faktisk næsten ikke vente. Men jeg kender også mig selv godt nok tik at vide at det måske er bedst at vente. Jeg har jo alligevel ventet næsten et år, så hvad gør et par måneder mere?

  2. Kathrine – det er jo det. Omvendt sætter jeg stor pris på, at jeg ikke skal vente yderligere tre-fire måneder, før jeg kan se den, så jeg er rigtig glad for, at HBO nu er kommet til DK 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *