Days of Blood & Starlight

Jeg læste den første bog i serien, ‘Ildenglen’, for flere år siden og faldt – til min egen overraskelse – pladask for bogen. Derefter er der gået flere år, uden at jeg har fået læst serien færdig, og det har jeg egentlig ikke en god undskyldning for. Men hey, bedre sent end aldrig, så nu vil jeg læse de to sidste bøger i trilogien – nu på engelsk, da jeg sidste efterår købte hele trilogien på engelsk.

‘Days of Blood & Starlight’ er ligesom resten af serien skrevet af Laini Taylor. Jeg vil ikke bringe et resumé af handlingen, da det vil afsløre for mange ting ved den første bog.

Jeg må desværre indrømme, at jeg havde det ret svært med de første 200 sider i denne bog. Stilmæssigt var de meget anderledes i forhold til den første bog, og ærlig talt kedede handlingen mig grusomt. Jeg overvejede ikke at lægge bogen fra mig, men jeg var ret bekymret for, hvordan jeg skulle kæmpe mig igennem den. Jeg savnede det fortryllende og magiske islæt, som den første bog havde – det hele blev lige pludselig meget konkret. Heldigvis fik jeg mere blod på tanden undervejs – især da Karous venner kom på banen – og der kom et langt bedre flow i historien. Samtidig havde jeg vænnet mig til den ændrede ramme for historien, så anden halvdel af bogen var faktisk ganske underholdende og spændende.

Jeg var ikke så vild med scenerne med Karou og Akiva. De blev lidt for akavede og uforløste i længden, og der var et eller andet ved dem, der ikke føltes så troværdigt. Jeg var i det hele taget noget splittet i forhold til den konflikt, der var opstået mellem dem – hvad ville det bedste/mest logiske udfald være?

Men som sagt – læseoplevelsen blev heldigvis bedre undervejs, og i anden halvdel var der glimt af den fortællemagi, som jeg syntes, at første bog var præget af.

Jeg håber på at få læst den tredje og sidste bog inden længe – forhåbentlig i næste måned.

5 thoughts on “Days of Blood & Starlight

  1. Jeg havde det meget på samme måde med kærlighedsforholdet. Jeg ved, at de har en forhistorie, men jeg følte aldrig tiltrækningskraften mellem dem, og jeg synes det er for let at skrive sig ud af den slags ved at finde på, at de har kendt hinanden i et andet liv.

    • Jeg syntes, at kærlighedsscenerne i den første bog virkede rigtig godt, men i denne bog var det ret… meh. Det virkede skingert og konstrueret. Ikke fan af det.

  2. Jeg har kun læst den første i serien, og selvom den havde mange kvaliteter, vil jeg ikke læse videre i serien. Jeg var heller ikke så vild med kærlighedshistorien – manglede lidt et boy-crush, og engle med eyeliner gør det bare ikke rigtig for mig …

    • Jeg syntes, kærligheddelen virkede fint i den første bog, men her i den anden virkede især Karous reaktioner ret underlige til tider, og det blev bare lidt for klodset og uengageret.

  3. Pingback: Januar bød på… | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *