De der søger

Forventninger:
Jeg læste ‘Mercedesmanden’ for et par måneder siden, og da den ikke bare overraskede positivt, men også var første bog i Stephen Kings krimitrilogi om Bill Hodges, så var det meget oplagt at læse næste bog i serien – nemlig ‘De der søger’.

Resumé:
’De der søger’ starter med mordet på den populære forfatter John Rothstein. Gerningsmanden er en af forfatterens fans, der blev rasende, da forfatteren valgte at lade sin serie slutte af med, at hovedpersonen fik et ualmindeligt normalt og kedeligt liv. Gerningsmanden går dog ikke tomhændet fra gerningsstedet, for det viste sig, at forfatteren havde en lang række notesbøger liggende, som indeholder guldkorn for sande fans. Hvad skal han gøre med dem? Komplikationer støder til, tiden går og pludselig er der også en anden, som gerne vil have fat i bøgerne – koste hvad det vil.

Det bedste:
Selvom oplægget ikke er specielt nyskabende – den maniske besættelse af et forfatterskab, som King selv har belyst flere gange gennem en række af sine bøger – så er ideen ganske fin, og jeg var ret spændt på, hvad gerningsmanden egentlig ville gøre undervejs.

Det værste:
Desværre kunne fascinationen af oplægget ikke rigtig underholde mig hele vejen igennem bogen. Jeg syntes ikke, der var så meget kød på historien, og jeg må indrømme, at Bill Hodges heller ikke siger mig noget som hovedperson i serien. Bogen føltes i det hele taget ret tynd i forhold til første bog i serien.

Kan anbefales til:
Er du til Stephen King og i særdeleshed krimier, så bør du overveje at læse serien om Bill Hodges. Personligt er jeg ikke specielt meget til krimier, og denne bog kunne desværre ikke ‘reddes’ af at være skrevet af King. Jeg er pt. i vildrede, om jeg vil læse den sidste bog i serien – men det er selvfølgelig fristende at færdiggøre serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *