De frie kvinders klub

Jeg eksperimenterer pt. på lydbogsfronten og får hørt en del genrer, som jeg normalt ikke beskæftiger mig med. Det giver dog også ret blandede oplevelser.

‘De frie kvinders klub’ af Elsebeth Egholm er historien om fire kvinder, der var tætte veninder i starten af 1980’erne. Her dannede de De Frie Kvinders Klub og drømte om fremtiden, men lidt efter lidt gled de fra hinanden. Det er først knapt tyve år efter, da den ene af dem begår selvmord, at de resterende tre mødes igen. Veninderne forstår ikke, hvorfor hun har taget sit eget liv. Kunne de have gjort noget anderledes? De begynder at grave i fortiden, og blandingen af flashbacks til ungdomsårene og deres opklaringsarbejde begynder så småt at danne et billede af, hvorfor veninden tog sit liv. 

Jeg havde nok forventet… eller måske frygtet… lidt mere feel good-stil over denne bog, så den krimiagtige tilgang overraskede mig. En traditionel krimi er det ikke, men jeg kan egentlig godt lide opklaringsarbejdet, selvom det samtidig også er en anelse påduttet – det virker ikke helt troværdigt, at veninderne gør så meget ud af det, når de ikke har været særlig tæt i mange år.

Starten er noget sløv, men handlingen bliver stille og roligt bygget op til en fin lille historie. Et stort værk er det ikke, men som afslappende ferielæsning er den ok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *