De unaturlige

Dette er anden del i serien Humaran, som jeg startede på i oktobers, da jeg læste ‘Den ydmyge amulet’ af Sascha Christensen.

i ‘De unaturlige’ er Humaran-amuletten forsvundet igen, og Josephine og Liam drager af sted for at lede efter den. Med sig har de Morgan, en mystisk kvinde, der hører til de unaturlige. Josephine tvivler ind imellem på, at det overhovedet er en fordel at have Morgan med på rejsen, for de ved ikke, om de kan stole på hende, og hun opfører sig ret sært. Men da børnene flere gange ender i farlige situationer, er Morgan ofte i nærheden til at hjælpe dem. 

Historien i denne bog afskiller sig en del fra den første, og det er positivt, at det ikke bare er et opkog af en historie, du allerede har læst. Børnene er draget af sted på en mission, de ikke selv har valgt og ej heller forstår, og det skaber selvfølgelig en del spørgsmål hos dem selv og læseren. Hvorfor skal de rejse? Hvor skal de rejse hen? Hvad skal de gøre for at løse opgaven? Jeg synes dog, at der bliver lidt for mange spørgsmål, ligesom børnene tager for få initiativer, men snarere bliver trukket rundt i manegen som et par cirkusheste. Det er såmænd ikke deres skyld, for de har ingen anelse om, hvad de skal gøre, og det ville have været rart, hvis forfatteren havde givet dem flere valgmuligheder og mere handlekraft, i stedet for at overlade deres skæbne til de andre personer i bogen.

Bogen har dystre elementer, som klæder den ganske godt, og den del må forfatteren gerne skrue endnu mere op for. Det er spændende, når det er farligt, overraskende og mystisk! Men den forvirrende del, som jeg nævnte før, trækker desværre noget af spændingen ud af bogen, og jeg var ikke nær så begejstret for ‘De unaturlige’, som jeg var for den første bog i serien. Det kan godt være, jeg læser den sidste bog i serien – sådan af princip, fordi det nu er en serie – men det haster ikke.

4 thoughts on “De unaturlige

  1. Dejlig blog du har! Jeg er vild med din lille widget der viser hvad du læser. Jeg kører også selv blogspot, men kan ikke finde denne widget – kan du fortælle mig hvordan du har fået fat i den?

    På forhånd tak,
    Pia (shomon@tendai.dk)

  2. Hej Pia!
    Mange tak for rosen. Du trykker på menupunktet 'Design', og her vælger du 'Tilføj en gadget' i højre side, hvor du så vælger den, der hedder 'Billede' 🙂

  3. Tak! Og fortsæt med at skrive så levende om bøgerne du læser. Det giver en masse dejlig inspiration til læsning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *