Deadline

‘Deadline’ er skrevet af Mira Grant og er fortsættelsen til ‘Feed’ – en bog, der foregår i engang i fremtiden, hvor zombierne hærger Jorden og har mindsket antallet af mennesker betydeligt.

Jeg kan ikke give et resumé af ‘Deadline’, da det vil afsløre for meget af handlingen i ‘Feed’. Faktisk er jeg lidt i tvivl om, hvad jeg overhovedet kan sige om ‘Deadline’ – udover at den er virkelig fed!

Da jeg læste ‘Feed’, var jeg overrasket over, hvor lidt zombier egentlig fyldte i handlingen, når det kom til stykket, og sådan er det også i ‘Deadline’. Det svækker dog ikke serien, for den underliggende trussel er der hele tiden og er med til at give en tilpas paranoid stemning.

‘Feed’ var på mange måder genial og havde en overraskende slutning, som fik mig til at spekulere på, hvad der ville ske i den næste bog. Og her må jeg indrømme, at forfatteren i den grad formåede at udvikle historien i ‘Deadline’, hvor handlingen igen tager en overraskende drejning. Det er en bog, der får mig til at smile – ikke fordi handlingen ligger så meget op til det, men fordi det er en fornøjelse at læse en historie, der er så godt skruet sammen. Det hjælper selvfølgelig også, at bogen er befolket af interessante hoved- og bipersoner, og at forfatteren har skruet et ret interessant bud på en fremtidsverden sammen.

Det er helt klart en bog, jeg kan anbefale på linje med ‘Feed’. Nu glæder jeg mig blot til at læse tredje og sidste bog i trilogien.

2 thoughts on “Deadline

  1. Jeg har aldrig rigtig lært at holde af zombier og derfor går jeg tit langt uden om zombiebøger. Men din anmeldelse får mig til at blive lidt nysgerrig alligevel 🙂

  2. Jeg kan bestemt anbefale den, og er du ikke så meget til zombier, så gør det ikke så meget ifm. denne serie, eftersom den handler overraskende lidt om zombier (der er selvfølgelig scener med zombier, men langt fra de splatterfilms-agtige scener, som ofte optræder i andre zombiebøger).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *