Den evige nat

Så fik jeg læst tredje og sidste del af Guillermo del Toros og Chuck Hogans zombie/vampyrtrilogi. Jeg har tidligere anmeldt ‘Blod’ og ‘Mørke’.

Jeg vil ikke gå i detaljer med handlingen, for det vil afsløre for meget – især hvis du ikke har læst de tidligere bøger.

‘Den evige nat’ blev heldigvis en overvejende positiv læseoplevelse. Jeg har læst flere anmeldelser af de to første bøger, hvor folk har været begejstrede for den første bog og dybt skuffede over den anden. Sådan har jeg det slet ikke. Tværtimod er jeg blevet mere og mere positiv over for serien. Da jeg havde læst den første bog, var jeg meget i tvivl om, hvorvidt jeg ville komme til at læse resten af serien, men nu er jeg faktisk glad for, at jeg gennemførte det.

I ‘Blod’ var historien alt for lang tid om at komme i gang, og handlingen sneglede sig af sted. Selvfølgelig var der en del personer, der skulle introduceres, men det behøver man altså ikke op mod 300 sider til. ‘Mørke’ rummede langt mere handling, og selvom den til tider havde et noget ujævnt forløb med flere sidehistorier, som ikke altid var lige interessante, så endte jeg med at være mere tilfreds med den end med den første bog i serien.

‘Den evige nat’ er så bogen, der ikke blot samler op på de to foregående bøger, men som også indeholder et par twists til historien og ikke mindst flere af personerne – twists som er yderst tiltrængte og en fin afveksling fra det sædvanlige historiemønster. Den er action packed, og selvom enkelte actionscener er lidt for slavisk beskrevet med for mange “og så gjorde han det”-beskrivelser, så er der i hvert fald ikke mulighed for at kede sig under læsningen.

Jeg er stadig skeptisk mht. at kalde væsnerne i bøgerne for vampyrer, men seriens dommedagstoner og modstandskamp gør den overordnet til udmærket læsning. Jeg advarer dog om, at første bog kan være noget træg at komme igennem.

2 thoughts on “Den evige nat

  1. Er ret enig i dine betragtninger. Jeg synes serien er god, og den ligger da også i baghovedet af og til, men du godeste, hvor var den til tider svær at komme igennem. 🙂

    Grundideen er dog fremragende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *