Den forkerte giraf

Maise Njor er blandt andet kendt for de underholdende bøger, hun skrev sammen med Camilla Stockmann (‘Michael Laudrups tænder’ og ‘Charlie. Hotel. Oscar. Kilo.’), og hvor læseren blandt andet hører en del om Maises privatliv med mand og tre børn. Nu er hun imidlertid skilt, og i sin nyeste bog ‘Den forkerte giraf’ reflekterer hun over tiden efter skilsmissen og ikke mindst nutiden, hvor hun har fundet sammen med en mand, der er 11 år ældre end hende. Jeg læste bogen på min ferie i sidste uge, efter at Gad havde været så venlige at sende den til mig.

Forfatteren bruger ventetiden på et tog i Indien som ramme for sin fortælling om, hvordan hendes rejse hen mod – og sammen med – sin nye kærlighed er sket. Det er en lang tankestrøm, der indeholder mange alvorlige og seriøse overvejelser men også pudsige episoder og sjove kommentarer – først og fremmest fra børnene.

Bogen viser en kvinde, der er blevet ældre og har fået nogle skrammer, mens hun kørte på livets landevej. Hun har ikke tabt modet, men hun har oplevet skuffelser og sorg, og det kommer der nogle interessante refleksioner over, selvom bogen også ind imellem træder lidt vande. Jeg nåede også at blive en anelse træt af togrejse-episoderne – det virkede ind imellem lidt for tænkt.

Du skal ikke læse bogen, hvis du forventer en humoristisk og let bog i stil med de bøger, som Maise Njor og Camilla Stockmann skrev sammen. Denne bog er mere alvorlig og henvender sig i højere grad til læsere over 35 år, der enten har stiftet familie (og er bange for at miste den igen) eller har planer om at stifte familie. Det er en udmærket bog, men lidt for light til mig, og jeg havde personligt håbet på lidt mere humor eller lidt flere overraskelser i bogen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *