Den røde dronning

‘Den røde dronning’ er skrevet af Philippa Gregory og er anden bog i ‘Rosekrigene’-trilogien. Jeg har tidligere anmeldt ‘Den hvide dronning’.

Normalt skriver jeg ikke et resumé af handlingen, når det drejer sig om bog 2 i en serie, men i dette tilfælde kan jeg faktisk blot henvise til opsummeringen i min anmeldelse af ‘Den hvide dronning’, eftersom ‘Den røde dronning’ foregår på samme tid og omhandler mange af de samme ting. I ‘Den røde dronning’ får man nemlig Margaret Beauforts udlægning af begivenhederne i forbindelse med krigen om Englands trone i 1400-tallet.

Jeg blev lidt overrasket, da jeg fandt ud af, at bøgerne lå så tæt på hinanden i fortællestil. På den ene side er det et genialt træk at lade to så forskellige kvinder fortælle om begivenhederne i ‘hver deres bog’. På den anden side betød det dog også, at der var lige lovlig megen gentagelse i ‘Den røde dronning’ i forhold til den første bog – ikke kun fordi jeg havde læst om begivenhederne før, men også fordi forfatteren gentog mange pointer adskillelige gange i løbet af bogen.

De to kvinder er ret forskellige, og igen var det lidt underligt at høre en lydbog, hvor oplæseren var væsentlig ældre end den kvinde, som bogen handler om. Det generede mig dog ikke nær så meget i forbindelse med denne bog som ved forgængeren.

Det endte med at være en middelmådig læseoplevelse – først og fremmest fordi denne version af historien ikke gav nær så meget nyt til fortællingen, som jeg havde håbet, og fordi der i det hele taget var for mange gentagelser i bogen (forfatteren var for eksempel svært glad for at sammenligne Margaret Beaufort med Jeanne d’Arc).

1 thought on “Den røde dronning

  1. Pingback: Skæbnehjulet | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *