Den skjulte blomst

I denne måned læser jeg bøger om Japan, for det er et land, der altid har betaget mig. Den japanske kultur er meget anderledes i forhold til den danske (og den vestlige i det hele taget), og jeg synes, det er meget fascinerende at læse om livet i Japan, og hvor forskelligt det på mange måder har været – og stadig er.

‘Den skjulte blomst’ er skrevet af Pearl S. Buck og handler om pigen Josui, der er opvokset i USA i 1930’erne og 1940’erne. Da hun er 15 år, må familien imidlertid rejse tilbage til Japan, da japanere er uvelkomne i USA på grund af 2. Verdenskrig.

Josui har levet i Japan i fem år, da hun en dag møder den amerikanske soldat, Allann, som straks forelsker sig i den smukke japanske pige. Josui er tøvende, men Allann bejler kraftigt til hende, og snart falder hun for ham. Den spirende romance falder dog ikke i god jord hos Josuis fader, som helst ser hende gift med en japaner og kun har dårlige erfaringer med amerikanere. Allann vil gøre alt for at få Josui med tilbage til USA, og snart planlægger de unge, hvad de skal gøre, for at Josuis forældre endelig kan gå med til, at Josui og Allann bliver gift.

Historien er på mange måder traditionel – to unge mennesker med hver deres kulturelle baggrund mødes, og sød musik opstår. Jeg synes dog, det går lige lovlig hurtigt mht. forelskelsen, men nu er jeg heller ikke til historier, hvor folk forelsker sig ved første øjekast, for det virker sjældent troværdigt. Det går lidt for stærkt i starten, og jeg havde lidt svært ved at se, hvordan to så forskellige mennesker kunne forelske sig så hurtigt – især når man tænker på, at det foregår i tiden lige efter 2. Verdenskrig.

Det er på mange måder en ret forudsigelig historie, og det er lidt synd, for det betød, at jeg sad og kedede mig flere gange, mens jeg læste bogen. Jeg undrede mig lidt over, hvad forfatteren egentlig vil med denne historie, for der sker ikke synderlig meget i bogen, og det meste af det er meget let at gætte sig til. Dog vil jeg rose et lille twist, der er til sidst, så slutningen ikke blev 100% som jeg frygtede.

Jeg var – som det fremgår – ikke synderlig begejstret for bogen, da den først og fremmest var for forudsigelig. Jeg savnede lidt et (nyt og) spændende budskab fra forfatteren, og jeg syntes desværre ikke rigtig, at bogen havde så meget at byde på.

2 tanker om "Den skjulte blomst"

 1. Ej, det var ærgerligt, at din første Japan bog ikke lige var sagen. Jeg har også altid været meget fascineret af Japan og den japanske kultur, og det er ikke blevet mindre efter jeg er begyndt at arbejde for en japansk virksomhed, og har fået indblik i nogle meget anderledes kulturelle værdier.
  Hvilke andre bøger planlægger du at læse? Jeg kan varmt anbefale “M/T – og fortællingen om de store skoves under” af Kenzaburo Oe, hvis du ikke allerede har en helt fyldt liste.
  Desuden Yoko Ogawas short stories og “Across the Nightingale floor” af Lian Hearn, som er første bog i en alternativ Japan serie (lidt fantasy altid, men med megen reel gammel japansk kultur)

  Glæder mig meget til at følge med i resten af måneden 🙂

 2. Bare rolig – de næste, jeg læste, var meget bedre – se blot anmeldelsen af 'Spurvenes sky', som jeg har anmeldt i dag .-)
  http://denlillebogblog.blogspot.dk/2014/08/spurvenes-sky.html

  Ja, Japan er meget fascinerende! Jeg besøgte landet for seks år siden og håber på at gentage succesen igen en dag. Tak for anbefalingerne. Lian Hearns serie har jeg læst for en del år siden. Det kan være, jeg skal genlæse den på et tidspunkt 🙂

  Du kan se resten af de bøger, jeg planlægger at læse, her: http://denlillebogblog.blogspot.dk/p/arets-bogudfordringer.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *