Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA skab

Titlen på denne bog fik mig straks til at tænke på ‘Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt’, og det fik mig længe til at overveje, om det var en bog for mig. ‘Den hundredårige…’ fik mig først til at grine og sidenhen krumme tæer, da bogen kammede over i alt for usandsynlige og mærkelige påfund. Men da jeg fandt ‘Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA skab’netlydbog.dk, blev jeg alligevel fristet.

Bogen er skrevet af Romain Puértolas og handler om den indiske fakir, Ajatashatru Lavash Patel, der tager til Paris for at købe en sømseng i IKEA med en falsk 100 euro-seddel. For Patel er ikke bare fakir – han er en svindler, der er vant til at klare sig ved at narre folk. Men turen i IKEA ender helt uventet med, at han – da han gemmer sig i et skab – pludselig kommer ud på en rejse, da skabet skal sendes til England. Det bliver en rejse med mange udfordringer og håb om kærlighed.

Denne bog er skrevet med et glimt i øjet, og i starten var der flere gange, hvor jeg smilede, når Patel rigtig rullede sig ud, men undervejs stivnede smilet, og jeg blev rastløs. Jeg syntes, at historien blev mere og mere rodet, og at forviklingerne blev alt for usandsynlige. Hvor jeg forventede en sjov og hyggelig feel good-fortælling, fik jeg en bog, der ikke rigtig kunne blive enig med sig selv om, hvad den ville. Jeg sætter på den ene side pris på, at forfatteren gerne vil tage fat i alvorlige emner såsom illegal indvandring og myndighedernes behandling af disse, men på den anden side syntes jeg også, at det ikke passede ind i bogens humoristiske stil.

Jeg endte med at høre bogen færdig, selvom jeg ærlig talt kedede mig til sidst. Den havde ikke den charme, som ‘Analfabeten der kunne regne’ havde, og som jeg til enhver tid vil anbefale, hvis du er til skæve, sjove og humoristiske bøger. ‘Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA skab’ var desværre ikke noget for mig.

4 thoughts on “Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA skab

  1. Årh godt at læse din anmeldelse – gav selv op halvvejs igennem, og var bange for opnået egentlig var gået glip af noget. Synes jeg havde læst gode anmeldelser,men fandt den kedelig og usjov. Tak!

  2. Selv tak! Jeg kender godt følelsen. Jeg har også prøvet at læse anmelderroste bøger, hvor jeg er blevet skuffet og bagefter har siddet med fornemmelsen af at være gået glip af noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *