Dragonfly

Jeg henter en del inspiration hos andre bogbloggere, når jeg skal finde ny litteratur, og ‘Dragonfly’ er en af de bøger, som jeg har læst flere positive anmeldelser af gennem det sidste års tid – blandt andet Bookaholic, der gav bogen topkarakter. ‘Dragonfly’ skiller sig også lidt ud i forhold til mange andre fantasybøger ved at være en enkeltstående bog (i hvert fald indtil videre – man ved jo aldrig, om forfatteren kommer på andre tanker).

I ‘Dragonfly’ følger vi prinsesse Taoshira, der er blevet udpeget til at gifte sig med prins Ramil, så de to lande kan knytte et stærkt fælles bånd mod fjenden, der truer med krig. Hverken Taoshira eller Ramil er dog på nogen måde interesseret i giftermålet, og de går med det samme fejl af hinanden, da de mødes første gang. Kultursammenstødet skaber revner i forbindelsen mellem de to lande, og det bliver ikke bedre, da de to unge forsvinder under en ridetur og kaster landene ud i en diplomatisk krise. De to unge mennesker tvinges til gengæld til at samarbejde, da de skal undslippe fjenden, som har kidnappet dem, og mellem utallige misforståelser og kiksede samtaler finder de så småt sympati for hinanden.

‘Dragonfly’ er langt hen af vejen en feel good fantasy-bog, hvor humor, sammenhold og kærlighed er i højsædet. Visse steder bliver den dog så barsk, at den er på kanten til at ryge ud af den kategori, men overordnet set får bogen dig til at smile og glædes, når det går godt for hovedpersonerne. Jeg kunne især godt lide, at der var så meget fokus på kulturerne og de forskellige, der fik det til at slå gnister mellem Taoshira og Ramil.

Jeg har en vis… prinsesse-allergi… men jeg endte alligevel med at holde af Taoshira, som var så skrøbelig og stærk på samme tid, at det fascinerede mig. Jeg kunne godt lide den udvikling, hun gennemgik, og jeg kunne levende sætte mig ind i hendes frustrationer.

Trænger du til en fantasybog, hvor der er fokus på kultursammenstød, venskab, snedighed, humor, kærlighed og spænding, så kan jeg anbefale denne bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *