Dragonlance: Forhistorier 1+2

Da jeg begyndte at spille rollespil som teenager, var det nærmest et must at læse ‘Dragonlance: Krøniker’ og ‘Dragonlance: Legender’. Det er ret hyggelige fantasyserier (eller – mest den første – ‘Legender’ er faktisk rimelig alvorlig og dyster), og hørte historierne igen for nogle år siden, da jeg fandt bøgerne som lydbøger. I forbindelse med, at Netlydbog er flyttet over på ereolen.dk, sad jeg og surftede på siden og opdagede til min glæde, at der er flere af Dragonlance-trilogierne, der nu kan lånes som lydbøger!

De to første Dragonlance-serier er i øvrigt også trilogier – i hvert fald i den originale amerikanske udgave. Men af en eller anden grund vælger de danske forlag (først og fremmest Tellerup) ofte at splitte bøgerne i flere bind, når de oversættes.

For nylig hørte jeg så ‘Dragonlance: Forhistorier bind 1’ samt ‘Dragonlance: Forhistorier bind 2’, og det var helt nostalgisk atter at rejse i Dragonlance-verdenen.

Forhistorier foregår – som navnet også antyder – før Krøniker- og Legender-trilogierne. I disse to bind følger vi dværgen Flint Fireforge og hans møde med halvelveren Tanis. Flint er taget til elvernes land for at arbejde som smykkesmed, og det er her i Qualinesti, at han støder på Tanis. Den unge halvelver roder sig ud i del problemer, for de andre elvere ser skævt til denne halvblodselver, og Tanis føler ikke rigtig, at han hører hjemme. Flere problemer støder til, og snart får han brug for Flints hjælp, for elvernes arrogance og mistro er ved at splitte hele samfundet ad.

Det var simpelthen så hyggeligt at høre disse bøger! Flint og Tanis er blandt de mest elskede af hovedpersonerne fra Krøniker-trilogien, så det er ikke underligt, at Forhistorier-trilogien starter med at fortælle deres forhistorie. Bogen giver samtidig et interessant indblik i elvernes verden og fremhæver også de knapt så pæne sider ved elverne – for eksempel deres helt utrolige arrogance over for alle, der ikke ligner dem selv.

Det er en bog om venskab, tillid og om at finde et sted, hvor man er elsket og føler sig hjemme. Det er en simpel historie, men jeg synes også, at den har en fin fantasystemning, og selvom flere af hovedpersonerne måske er lige lovlig goody good, så er der også skurke nok til at give det modspil.

Har du læst Krøniker-trilogien, så vil du sandsynligvis også sætte pris på Forhistorier-trilogien. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse næste bind i Forhistorier-serien. Du kan dog også læse Forhistorier-serien uden at have læst andre Dragonlance-bøger, men så får du selvfølgelig ikke helt den samme nostalgiske følelse af at læse dem. 

9 thoughts on “Dragonlance: Forhistorier 1+2

 1. Åh, Dragonlance! Det er ren teenage-D&D-nørde-glæde! 🙂 Jeg læste dem allesammen flere gange som ung, og holdt så meget af den gruppe! Manden (der om muligt er endnu mere nørd) går gerne rundt og randomly citerer Raistlin… 😀
  Jeg læste for et par år siden Krønikerne på engelsk, og det var faktisk overraskende godt. Slet ikke så “slemt” som jeg lidt havde frygtet – det er jo unægteligt D&D-fantasy, men i den bedre ende 🙂
  Tak for lidt teen-flashback her en tør tirsdag aften!

 2. Nemlig! 😀
  Jeg genhørte som sagt også serien for nogle år siden og blev positivt overrasket over, hvor hyggelige bøgerne stadig er. Det er muligt, at de ikke har det bedste ry (det er jo ikke 'fin' fantasy a la Tolkien), men det er ganske underholdende 🙂

 3. Du er da stadig ung! 😀
  Jeg syntes faktisk, de var bedre, end jeg huskede dem – mest af alt Legender-serien, der var langt mere barsk og dyster, end jeg huskede den (og… jeg fældede et par tårer til sidst… jeg er så blødhjertet :D).

 4. Åh, du er sød 😛
  Uh, så tror jeg hellere de må komme på listen over bøger, der skal ses nærmere på snart. Det er nu (næsten) altid hyggeligt med et gensyn 😀

 5. Pingback: Gode lydbogsoplæsere | Den Lille Bogblog

 6. Pingback: Dragonlance Forhistorier 3+4 | Den Lille Bogblog

 7. Pingback: Dragonlance: Forhistorier 5+6 | Den Lille Bogblog

 8. Forhistorierne er ikke nogen trilogi. Den hedder “Meetings Sextet” og er oversat til 12 danske bind udgivet på Tellerup. Det er desværre kun de først 6 bind, der foreligger som lydbøger på ereolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *