Dragonlance – Heltesagn 1 + 2

Jeg fik lyst til lidt light fantasy for nylig og kastede mig derfor over en af de Dragonlance-serier, jeg ikke er stødt på før – nemlig ‘Heltesagn’-serien. Vær opmærksom på, at Tellerup valgte at dele de engelske bind op i to, da de i sin tid udgav serien, og derfor dækker disse to bøger, ‘Huma og minotauren’ samt ‘Huma og sølvdragen’, i virkeligheden over det første engelske bind, ‘The Legend of Huma’.

‘Heltesagn 1 + 2’ er skrevet af Margaret Weis og Tracy Hickman. Bøgerne handler om den unge ridder, Huma, der støder på minotauren Kaz, der holdes som fange. Selvom minotaurer plejer at stå i ledtog med ogrerne og derfor opfattes som en af fjenderne, så vælger Huma at befri Kaz. Dermed får Huma en ven for livet, da Kaz sværger, at han vil hjælpe Huma til enhver tid. Sammen begiver de sig gennem landet, der er præget af krig og uro, eftersom kampen mod Mørkets Dronning for alvor kan mærkes.

hel2

 

Den første bog, ‘Huma og minotauren’ er en stille og rolig fortælling – ligeud af landevejen – om Huma og hans møde med Kaz. Forfatterne benytter lejligheden til at opridse historien om ridderne, ogrerne og kampen mod Mørkets Dronning, og det er en udmærket om end ret simpel historie.

‘Huma og sølvdragen’ tabte mig dog lidt, selvom den på papiret burde være spændende. Der var dog noget med måden, historien blev beskrevet, der ikke rigtig fængede, og selvom bogen er krydret med nogle interessante og tragiske detaljer, så virkede historien alligevel distanceret og ligegyldig på mig.

Jeg havde håbet, at jeg ville være mere grebet af bøgerne, men de var desværre lidt for simple og lineære til min smag, så umiddelbart regner jeg ikke med, at jeg læser resten af serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *