Duellen – Den Røde Pimpernel

Da jeg lånte ‘Den Røde Pimpernel’ på biblioteket for ganske nylig, snuppede jeg også efterfølgeren, ‘Duellen’, med. Eftersom læsetemaet i disse måneder er historiske romaner, så kunne jeg lige så godt tage en ekstra med – det kunne jo være, at den første bog i serien var god (og det var den så, hvilket du kan læse mere om i anmeldelsen).

I ‘Duellen’ forsøger de franske modstandsfolk at lokke Den Røde Pimpernel i en fælde, så de endelig kan pågribe ham. De tyr til kvindelist, og pludselig står Den Røde Pimpernel i en penibel situation, hvor ikke kun han men også folk, han holder af, er i fare, og hvor det er så godt som umuligt at slippe levende derfra med æren i behold.

Denne bog har meget af den samme charme som den foregående bog. Jeg ærgrede mig dog over, at Marguerite gang på gang opfører sig komplet tankeløst i denne bog – meget ulig den første bog, hvor hun virkede noget mere snedig. Men i ‘Duellen’ er hun desværre meget let at narre og er i det hele taget i sine følelsers vold (… hvilket… jeg virkelig ikke bryder mig om i bøger, da det ofte bagatelliserer og nedgør kvinders roller).

Jeg havde egentlig forventet en rimelig hyggelig – men dog dramatisk – fortælling, så jeg var positivt overrasket over, hvor nervepirrende den endte med at være. Jeg sad virkelig på kanten af sædet og spekulerede over, hvordan i alverden bogens helt skulle vikle sig ud af den kattepine, han var endt i.

‘Duellen’ var – ligesom forgængeren – en glimrende læseoplevelse, og jeg skal helt sikkert læse videre i serien på et senere tidspunkt. Jeg ved ikke, om jeg kan vente helt til sommerferien, men det er ellers en serie, som egner sig fortrinligt som ferielæsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *