Dystre Danmark 2

Denne måneds novelletema er en rigtig god undskyldning for at læse en masse horrornoveller. Ikke at det var et bevidst valg fra start, men sjovt nok har der sneget sig en del horror og scifi ind i mine novellevalg.

‘Dystre Danmark 2’ er også en novellesamling med horrorhistorier. Novellerne er skrevet af en god blanding af kendte og knapt så kendte danske forfattere, og historierne foregår i Danmark.

Historierne er meget forskellige, og det var langt fra alle, jeg kunne lide. En af mine favoritter var pudsigt nok skrevet af Lars Ahn Pedersen, hvis novellesamling ‘Månebase Rødhætte og andre SF noveller’ jeg anmeldte for nylig. Hans ‘Blomstervanding’ havde et interessant twist og en lidt creepy fornemmelse til sidst. En anden favorit var ‘Stemmen’ af Søren Kayser – en forfatter jeg ikke er stødt på tidligere. Elegant fortalt novelle, som måske ikke er så overraskende, men til gengæld godt skruet sammen.

Der var dog også flere noveller, som enten var for forudsigelige eller manglede en mere interessant og fyndig afslutning. Derfor var læseoplevelsen også som en pose blandede bolsjer – der var både de særlige yndlingsstykker samt et par af de alt for kedelige, man ikke bryder sig om. Jeg savnede også en grundig korrekturlæsning af bogen, da der var en række sprogfejl i flere af novellerne.

Novellesamlingen er en god anledning til at dykke lidt mere ned i, hvad den danske horrorscene kan byde på, og der er bestemt et par af forfatterne, hvis udgivelser jeg vil holde ekstra godt øje med fremover.

Forlaget skriver: Hvad lurer under overfladen?
Udkantsdanmark. Provinsen. Storbyen. Overalt i Danmark lurer mørket under den pæne overflade. Det satte liv. Familielivets idyl gemmer på dystre hemmeligheder: I hjemmets trygge favn, en tur i cirkus eller et brændende ønske om at få barn.
Mordgåder. Ensomhed. Sex. Eksistenser i tilværelsens skygge. Vi kender det alle. Man skal bare se efter – lige under overfladen …
Dystre Danmark 2 er en samling spændende, foruroligende noveller skrevet af danske forfattere. Alle med en mørk historie fra hverdagens skygger.
– See more at: http://www.arnoldbusck.dk/boeger/krimi-spaending/dystre-danmark-2#sthash.T5jPak7s.dpuf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *