Ekstremt højt og utrolig tæt på

Jeg har været meget i tvivl om, hvad jeg skulle skrive i denne anmeldelse, for jeg fik en noget anderledes oplevelse, end jeg havde forventet.

‘Ekstremt højt og utrolig tæt på’ handler om den intelligente 9-årige dreng, Oskar Schell, som mistede sin far under terrorangrebet på World Trade Center i 2001. Oskar finde en nøgle, som han tror kan hjælpe i at finde ud af mere om farens død, og Oskar begiver sig snart på en rejse rundt i New York for at finde frem til steder eller personer, som kan hjælpe ham til at løse gåden. Rejsen bliver ikke kun fysisk – fortællingen krydres også med fragmenter fra bedstefarens og bedstemorens liv og samler dermed op på hele familiens historie.

Da jeg gik i gang med at høre denne bog som lydbog, blev jeg straks advaret af en anden om, at denne bog først og fremmest skal læses – ikke høres! Bogen indeholder nemlig en række grafiske elementer, som ikke fremgår af lydbogen, og dermed mister historien ikke alene noget af sin charme – der er også pointer, der går tabt, fordi de grafiske elementer mangler. Det er muligvis en af grundene til, at denne bog slet ikke fangede mig så meget, som jeg havde forventet. Jeg har ellers læst mange positive anmeldelser af bogen, men den magi oplevede jeg desværre ikke.

En anden – og væsentlig – grund til, at jeg ikke blev så betaget af historien, var de (lange) passager med fortællinger fra bedsteforældrenes liv. De kapitler interesserede mig ikke rigtig, og jeg kunne ikke vente med at komme tilbage til Oskars historie – det var jo ham, der var hovedpersonen i mine øjne.

Oplevelsen ligger så langt fra, hvad jeg havde forventet, at jeg pt. overvejer, om jeg skal låne bogen på biblioteket på et tidspunkt og så læse den en gang til.

2 thoughts on “Ekstremt højt og utrolig tæt på

  1. Jeg havde det lige omvendt – jeg kunne meget bedre lide bedsteforældrenes historie end Oskars. Efterhånden som man fik mere at vide om dem, ville man bare gerne have mere, og så var det irriterende, at Oskar kom og afbrød. 😛

  2. Rebecca – hehe, det er sjovt, at du har det lige omvendt 😀

    Jeg tror som sagt, at jeg skal have fingre i bogen på et tidspunkt, så den kan få en chance mere – jeg har sådan en følelse af at være gået glip af noget, når jeg læser så mange rosende anmeldelser af bogen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *