Embroideries

‘Embroideries’ er en graphic novel, der er skrevet af Marjane Satrapi, som også stod bag ‘Persepolis 1+2’. Omdrejningspunktet i den nye bog er iranske kvinders liv – gamle såvel som unge – og bogen foregår en aften, hvor hovedpersonen, Satrapi selv, kommer til eftermiddagste hos sin bedstemor. Her er alle familiens kvinder og deres venner samlet, og snart går snakken. Kvinderne fortæller hver især ret personlige historier fra deres liv – om kærlighed, svigt og håb – og fortæller samtidig historien om, hvordan det iranske samfund har udviklet sig, og hvad det har betydet for kvinderne.

‘Embroideries’ er en sjov, kærlig og eftertænksom bog. Ligesom ‘Persepolis 1+2’ giver den et interessant indblik i livet som kvinde i Iran. Den er kritisk i forhold til kvindernes manglende indflydelse, men indeholder samtidig også så megen håb og livsglæde, at jeg smilede ofte, mens jeg læste den.

Tegnestilen er ret simpel og naiv – den minder mig lidt om træsnit. Det er bare charmerende og frustrerende på samme tid, for jeg savner lidt mere mimik hos de enkelte personer, ligesom de ind imellem kan være svære at skelne fra hinanden.

‘Embroideries’ kan varmt anbefales. Det er en hyggelig og tankevækkende historie om livet som kvinde i Iran – fortalt med kærlighed og et glimt i øjet.

2 tanker om "Embroideries"

  1. Pingback: Januar var… | Den Lille Bogblog

  2. Pingback: Kylling med blommer | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *