Emerald Green

Dette er tredje og sidste del i ‘Ruby Red’-trilogien, der er skrevet af Kerstin Gier. Læs anmeldelserne af de to første bøger – ‘Ruby Red’ og ‘Sapphire Blue’.

‘Emerald Green’ fortsætter i umiddelbar forlængelse af anden bog, ‘Sapphire Blue’. Stille og roligt falder flere og flere brikker på plads i det store puslespil, og Gwyneth får en mistanke om, hvad det er, der foregår i det skjulte, og som ingen tilsyneladende vil fortælle hende om. Samtidig volder hendes relation til Gideon stadig problemer. Kan hun stole på ham? Og hvad sker der, hvis han finder ud af, hvad hun skjuler for ham? Er der overhovedet nogen, der ved, hvad der vil ske, når kronografen er samlet – og bør de helt lade være med at gøre det?

Den tredje og sidste del får heldigvis svaret på flere spørgsmål, end de foregående bøger gjorde. Der er ganske vist flere ting, som aldrig bliver forklaret (primært i forbindelse med, at de tidsrejsende krydser hinandens spor flere gange og derfor burde ændre fremtiden markant), men der sker langt flere (interessante) ting i denne bog i forhold til de to første bøger i serien.

Forholdet mellem Gwyneth og Gideon kommer dog aldrig helt til at virke – i hvert fald ikke i mine øjne. Én ting er, at jeg ikke er så meget til bøger med hurtige forelskelser – men Gwyneth tilgiver i det hele taget Gideon alt for hurtigt og pjatter rundt med ham næsten lige efter, at han har såret hende dybt. Det er komplet utroværdigt – sådan ville en håbløst forelsket og knust teenager aldrig gøre.

Som jeg også skrev i anmeldelsen af ‘Ruby Red’, så irriterer det mig, at forfatteren ikke udnytter konceptet til fulde. Der er så mange spændende plots og intriger, der kunne flettes ind i denne historie og gøre den spændende, medrivende og fascinerende. I stedet har forfatteren skrevet en forholdsvis flad og langsommelig fortælling, som aldrig rigtig udnytter potentialet til at blive en fantastisk serie. Desværre. En rimelig middelmådig læseoplevelse alt i alt.

2 thoughts on “Emerald Green

  1. Jeg læser ret forskellige bøger, så det skulle der gerne være mulighed for 🙂
    I denne måned har jeg for eksempel planer om at læse en del bøger, der foregår i Japan, så de vil indgå i anmeldelserne sammen med de andre (blandede) bøger, som jeg læser ved siden af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *