Empire of Ivory og Victory of Eagles

temeraire

‘Empire of Ivory’ og ‘Victory of Eagles’ er henholdsvis bog 4 og 5 i ‘Temeraire’-serien af Naomi Novik. Jeg har tidligere anmeldt ‘His Majesty’s Dragon’, ‘Throne of Jade’ og ‘Black Powder War’.

Jeg vil ikke bringe et resumé af de to bøger, da det vil afsløre for meget af handlingen i de tidligere bøger, men jeg vil fremhæve de ting, jeg synes gør disse to bøger interessante.

I ‘Empire of Ivory’ bliver dragegalleriet udvidet med flere interessante drager – blandt andet en ung hundrage, som virkelig har attitude og selvtillid. Hun er også provokerende barnlig til tider og kan i den grad provokere alt og alle – inklusiv Temeraire. Det er virkelig underholdende, og selvom hun kan være øretæveindbydende, så kan jeg ikke lade være med at holde af hende. ‘Empire of Ivory’ indeholder en del dramatiske scener – scener hvor hovedpersonerne i den grad er i fare, og hvor det også er tydeligt, at englænderne ikke altid er de mest noble og forstående i forhold til andre folkeslag. I sidste ende fører det også til en afslutning, der i den grad er noget af en cliffhanger og resulterer i en meget interessant drejning af historien.

‘Victory of Eagles’ følger lige i hælene på ‘Empire of Ivory’, og her oplever man konsekvenserne af den forrige bogs slutning. Det er en ret alvorlig bog, men der er heldigvis også scener med et glimt i øjet. Denne bog indeholder også langt færre militære fagudtryk (eller også er jeg bare blevet langt bedre til at gennemskue dem efter at have læst de foregående bøger), og handlingen flyder i det hele taget rigtig godt.

Jeg er positivt overrasket over, hvordan forfatteren formår at forny sig og bringe historien videre, så hovedpersonerne i bogstaveligste forstand hele tiden drager på nye eventyr. Som regel argumenteres der også godt i bøgerne for, hvorfor hovedpersonerne skal påtage sig nye opgaver, så det ikke bare virker som et smart trick fra forfatterens side, og det kan jeg godt lide.

Jeg har de to næste bøger i serien stående, og jeg satser på at læse dem senere i år.

 

2 thoughts on “Empire of Ivory og Victory of Eagles

  1. Helt enig 😀 Elsker at de drager ud på så mange eventyrere i en verden der ud over drager fungere godt historisk, forfatteren er fantastisk til at holde spændingen i gang samt måder hvorpå de ser meget af verden 😀
    Ved Victory of Eagles elsker jeg også det aspekt at man høre til mere til dragernes stemmer uden mennesker blandet for meget ind i det 😀 Elsker simpelthen dragers logik ;D

    • Det er en god pointe, jeg ikke fik med i anmeldelsen – det er nemlig ret interessant at få et indblik i dragernes verden, når de er ‘alene’ 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *